MARDİN

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki yıldırı saldırılarına ilişkin, 'Nusaybin'de bir henüz böyle hadiselerin yaşanmayacağı bir halde düzenli olması için de lüzumlu tedbirleri alacağız' dedi.

Bakan Yılmaz yanı sıra Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile bir otelde çırçıplak maşer kuruluşları temsilcileri ile planlı toplantıya katıldı.

Bölgeye aşırı ehemmiyet verdiklerini ve yatırımlarla bölgenin yıldızının parlayacağını dile getiren Yılmaz, kimi ilçelerde yıldırı probleminin yaşandığını kaydetti.

Bakan Yılmaz, terörden vatandaşların etkilendiğini belirterek, şu biçimde konuştu:

'Terör vakasının yaşandığı bölgeden huruç eylemek durumunda kalıyor, varlıklarında bir grup etkilenmeler bahis konusu oluyor. Bütün bunlara çevrilmiş adına da gine çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah şu Nusaybin'deki hadise bittikten sonradan gine gelip burada durumunda de mevzuları inceleyeceğiz. Nusaybin'de bir henüz böyle hadiselerin yaşanmayacağı bir halde düzenli olması için de lüzumlu tedbirleri alacağız. Hem yaraları saracağız aynı zamanda düzenlilik acısından baştan bu cins hadisat ile hakkında karşıya kalmaması için lüzumlu tedbirleri alacağız .'

'AK Parti öteden beridir bu bölgenin de en iri partisidir'

Bakan Yılmaz, henüz sonradan Miroğlu ve Çankırı ile AK Parti Mardin İl Başkanlığını görüşme ederek, İl Başkanı Ali Dündar ve partililerle görüştü.

AK Parti'nin kâffesi Türkiye'yi kucakladığını, öbür partilerin kâffesi Türkiye'ye seslenme etmediğini kaydeden Yılmaz, 'AK Parti dört başı mamur seçimlerde en faziletli oyu düzlük partidir. Bazıları bu bölgenin hemen biricik temsilcisiymiş kabil bir havaya giriyorlar. Onlara şurası yoklamak lazım. 'Bu hakkı nereden alıyorsunuz, ki size bu hakkı verdi'. AK Parti öteden beridir bu bölgenin de en iri partisidir. İnşallah halkımız bu desteği artırarak bitmeme ettirecektir' diyerek konuştu.

'Teröre amasız ve fakatsız hakkında çıkacağız'

Terör örgütünün Türkiye haricinde bir grup çelim odaklarına misyon ettiğini kail Yılmaz, laflarını şu biçimde sürdürdü:

'Bir başkasına adete taşeronluk yapıyorlar, buradaki bölüt iri bedeller ödetiyorlar. Bu yaşananları da halkımız oldukça dobra görüyor. Kim, ne amaçla yaparsa yapsın, teröre amasız ve fakatsız hakkında çıkacağız, lanetleyeceğiz ve savaş edeceğiz. Bunun apayrı çaresi yok. Çoluk çocuğumuzu destek olmak istiyorsak, geleceğimizi berk bir temelde ihdas kılmak istiyorsak apayrı bir çaremiz yok. 30-40 senedir maatteessüf bu sıkıntıyla uğraşıyoruz, adeta bir sakırga kabil yapışmış, kanını emiyor bu bölgenin. Dolayısıyla buna hakkında aşırı açık bir vakfe sergilememiz lazım. Türkiye, bu yıldırı hadisesini aşacak, bunlar tarihte biberli hadisat adına yerini alacak. Bazı bedeller ödedik, ödeyeceğiz ihtimal ama bunlar inşallah geride kalacak.'



Kaynak: AA