Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere müteveccih operasyonda 342 vatandaş, asayiş güçlerince evlerinden boşaltma edilerek tehlikesiz yerlere götürüldü.

Nusaybin'de yıldırı örgütü PKK personellerinin yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların dirilik ve servet güvenliğinin sağlanması düşüncesince anons edilen sokağa çıkacak yasağının peşi sıra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile güven unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan ameliyat sürüyor.

Bugüne denli 60 teröristin nötr duruma getirildiği, 176 el inşası patlayıcının imha edilmiş olduğu birlikte operasyon, başta Fırat, Dicle ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde sıklık gösteriyor.

Güvenlik güçlerince boşaltma ediliyorlar

Terör saldırılarından duydukları düşünce dolayısıyla ilçedeki binlerce vatandaş, konutlarını bırakma eylemek mecburiyetinde kalmış olarak bambaşka il ve ilçelere yerleşti, olanağı yahut gidecek noktayı olmayanlar ise hayatını evlerinde sürdürüyor.

Evlerinden adam olmak talip ve asayiş güçlerinden dayanak talebinde mevcut vatandaşlar, er ve polisler kabilinden boşaltma ediliyor.

Talepleri hesabına 342 vatandaş, asayiş güçlerinin önlemleri eşliğinde tehlikesiz yerlere götürüldü.

Kaynak: AA