MARDİN

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Mardin'in Nusaybin Belediyesi, vatandaşların çamurdan etkilenmesi için cadde ve sokaklarda yol çalışmasını hızlandırdı.

Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, KHK ile Nusaybin Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ergün Baysal'ın, vatandaşların çamurlu yollardan etkilenmemesi için toprak veya bozuk olan sokak ve caddelere biran önce mucur ve stabilize malzemesi dökülmesi talimatı verdiği bildirildi.

Talimat sonrası Fen İşler ekiplerince Yenişehir ve Dicle Mahallerine bağlı Serbest, İlke, İdil, Kanat, Karacaoğlan, Yasemin, Zümre, Yavuz Selim, Ilıca, Adalet, Doğu, Aygün, Fidan sokaklarına bin ton, ilçenin diğer sokaklarına da bin 890 ton olmak üzere, 2 bin 890 ton mucur ve stabilize malzemesi serildiği kaydedilen açıklamada, Kışla, 8 Mart, Barış, Yeşilkent, İpekyolu ve Gırnavas Mahallelerinde ise çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ilçede parke taşı onarım çalışmalarının sürdüğü, şu anda kadar bin 500 metre parke taşı döşendiği kaydedildi.

Muhabir: Mehmet Arif Altunkaynak

Kaynak: AA