İSTANBUL

Halk edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen-yazar Nurettin Albayrak (66) için, Şakirin Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Albayrak'ın ailesi, dostları ve öğrencilerinin katıldığı törende, oğulları Emin ve Hasan Hüseyin Albayrak taziyeleri kabul etti.

Burada ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Nurettin Albayrak'ın cenazesi, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'na defnedildi.

"Halk edebiyatı üzerine çok güzel araştırmaları vardı"

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) Başkanı Şerif Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nurettin Albayrak'ın iyi bir mümin ve çok değerli çalışmaları olan bir akademisyen olduğunu söyledi.

Albayrak'la yakın dost olduklarını dile getiren Aydemir, "Halk edebiyatı üzerine çok güzel düşünceleri ve araştırmaları vardı. En son yaptığı Yunus Emre çalışması bile onu hayırla anmak için yeter." diye konuştu.

"Türk halk edebiyatı ve saz şiiri Nurettin Albayrak'la ruh buldu"

Yazar İskender Pala da Albayrak'ın, alanında öncü isimlerden olduğunu belirterek, "Halk edebiyatını, bir mümin, araştırmacı ve iyi bir insan olarak, en ince detaylarına kadar yaşatan biriydi. Yazdığı sözlükler, kitaplar ve maddeler, yazdığı ansiklopedilerle Türk halk edebiyatı ve saz şiiri Nurettin Albayrak'la ruh bulmuş, belki kimliğine kavuşmuştur." dedi.

Gazeteci-yazar Mehmet Nuri Yardım ise Albayrak'ın, fikirleriyle yaşayacak değerli bir kültür-sanat adamı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bizim ilim ve kültür dünyamıza, folklor alanında yaptığı büyük hizmetlerine şahit olduğumuz, kıymetli eserlere imza atmış, bir fikir ve ilim adamıydı. Birleştirici yönüyle de adeta bir derviş gibiydi. Tanık olduğum son sohbetinde Aşık Veysel'i anlatmıştı. Nurettin Albayrak da Aşık Veysel gibi, insanlarımız arasındaki ortak paydaya dikkati çekiyordu. Türkülerimizdeki güzelliklere işaret ediyordu. Mekanı cennet olsun."

Muhabir: Musa Alcan

Kaynak: AA