Balıkesir'in Marmara (Adası) ilçesine bağlı Avşa Adası'nda 3 günlük Ramazan Bayramı tatili için oteller ve pansiyonlardaki doluluk oranları yüzde 100'e yaklaştı.Tatili dört gözle bekleyen turizmciler, tatilci akınıyla yaşanacak yoğunluğu karşılamaya hazır.

Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği Başkanı Metin Akın, Ramazan Bayramı'ndan çok umutlu olduklarını vurgularken, "Rezervasyonlara baktığımızda adadaki bütün oteller, pansiyonlar neredeyse dolmuş vaziyette. Mevcut durumda adada bayram öncesi bir sessizlik var. Bayramda ciddi bir kalabalığın adaya geleceğini tahmin ediyoruz. Bayram rezervasyonlarımız yüzde 100'lere yaklaştı" dedi.

Bayramda tatilci akını beklediklerini dile getiren Akın, "Kış nüfusu 2 bin 500 olan adada bayram süresince günlük 80 bin kişiye hizmet vereceğiz. Normal nüfusumuzun 30 katından fazlasını ağırlayacağız. Adamızı en çok İstanbullular tercih ediyor, sonra Trakya bölgesindeki iller. Herhangi bir sıkıntı söz konusu olacak diye düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Asılsız haberler esnafı kötü etkiledi"

Bu yıl turistlere şimdiden uyarı yapmanın faydalı olacağını dile getiren Akın, "Geçen yıl 'Avşa adasında bayram dolayısıyla kıtlık başladı. Yiyecek sıkıntısı var.' gibi asılsız, tatsız söylentiler oldu. Bunlar yaşanmadı. Adamızda gerek gıda olarak gerek hizmet konularında karşılayacak düzeydeyiz. Birçok büyük market zinciri adamızda bulunuyor. Yani açlık sıkıntısı çekmek söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Akın, yaz aylarında günlük 50-60 bin civarında tatilcinin adada bulunduğunu belirterek, "Kış nüfusu 2 bin 500, yaz nüfusu ise 50 bin civarında. Yani 20 katına ulaşıyoruz. Tabii bizim amacımız, kışın da adada yaşanabilirliği artırarak aradaki farkı düşürmek" diye konuştu.

Boş oda yok

Adada bulunan otel işletmecileri ise boş odalarının kalmadığını belirterek, bayramda beklenen kalabalık öncesi tatil yapmanın daha mantıklı olduğunu dile getirdiler.

Kaynak: HABER7.COM