MERSİN

Nüfus müdürlüklerinde personelleri biricik yapı altında dercetmek ve problemlerine hal olmasına yardım gelmek bu şeklinde Mersin merkezli, e-Nüfus Sendikası (E-Nüfus-Sen) kuruldu.

e-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart icra ettiği kayıtlı açıklamada, senelerdir değişik sendikalara karışmış popülasyon çalışanlarını biricik yapı altında dercetmek düşüncesince sendika kurduklarını belirtti.

Nüfus personellerinin kişi haklarında iyileştirme, mücahede hakkı ve popülasyon memurluğu kendisine insan değişikliği hakkını istem ettiklerini anlatım fail Kart, şunları kaydetti:

'Nüfus personelleri üstünde koyu iş yükü varken ek kendisine dünkü kimliklerin verilmeye başlanması, başkaca ustalık ve pasaportun popülasyon müdürlüklerine devrinin düşünülmesi iş yükünü şimdi da artıracaktır. Nüfus personelleri kendisine senelerdir cansiparane yaptığımız çalışmalara bitmeme edeceğiz. Ancak devletten popülasyon personellerinin kişi haklarında iyileştirme, mücahede hakkı ve popülasyon memurları kendisine insan değişikliği istem ediyoruz.

Sendika kendisine amme personellerinin da e-sendikacılığa uyarlanıp üyelik ve üyelikten çıkacak onaylarını e-devlet üstünden yapılması hususunda Türkiye'de müşterek geçmiş kendisine e-sendikacılığa önderlik edip, tamamı Türkiye'deki popülasyon personellerinin sesi olacağız. Nüfus personellerinin düzentileme yoğunluğu ve koşulları baş döndürücü ağırbaşlı olduğu için bizim sahada sendikal çalışkanlık yapmamızı enikonu zorlaştırmaktadır. Sabah başlayıp koyu halde mücahede bitimine denli cansiparane çalışırken, öteki amme personelleri kabilinden sahada etkinliğe ağırbaşlılık hasretmek namına şimdi murahhas ve deli dolu olabileceğimiz, genel ağ devrinin da araçlarını kullanıp sendikacılığa dünkü müşterek hayat açıp haklarımızı müdafaa etmek bu şeklinde faaliyetlerimize başladık.'

Kart, amaçlarının amme personellerinin sosyal, ekonomik, kişi haklarını gözetip, popülasyon personellerinin problemlerine hal araştırmak bulunduğunu laflarına ekledi.

Muhabir: Mustafa Güngör

Kaynak: AA