NORVEÇ Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Norveçli Bakan Sylvi Listhaug, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Norveç Göç ve Entegrasyon Bakanı Sylvi Listhaug, Suriyeli mültecilerin durumunu yerinde görmek için öğleden sonra Gaziantep'e geldi. Kentteki bazı kampları dolaşan Sylvi Listhaug için daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye’nin Avrupa için önemli bir ülke olduğunu dile getiren Norveçli Listhaug, "Norveç hükümeti olarak bizler de mülteci konusunda elimizden geldiğince çalışma yapıyoruz. Ancak, mülteci krizinin çözülmesi noktasında Türkiye'nin yalnız bırakılmaması gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Avrupa ülkeleri ile Suriyeli mülteci krizinin çözümü aşamasında işbirliği yapılması gerektiğini belirtti. Şahin, mültecilerin kendi ülkelerinde yaşaması gerektiğini ve bu noktada tüm dünya ülkeleriyle her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Şahin, Listhaug’a ziyaretin anısına kutnu kumaşından yapılan kravat ve şal hediye etti.

Kaynak: HABER7.COM