Murat Çapan'nın savunmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehitliğin imrenilecek bir makam olduğu söylemini tenkit ettiklerini söylediği öğrenildi. Çapan, Erdoğan'ın şehitliğin imrenilecek bir makam olduğu ve benzeri söylemlerini nazara alarak mizah ve ironi içerisinden kendimizce bir tenkit yaptık savunmasını yaptı. Çapan'ın şehitlik makamı ile ilgili mizah ve ironi yaptıkları itirafı skandal olarak değerlendirildi.

MEHMET BARANSU'NUN DA AVUKATI VEYSEL OK SORGUYA GİRDİ

Sorguya giren aynı zamanda Mehmet Baransu'nun da avukatı olarak tanınan Veysel Ok ise Nokta'nın söz konusu kapağında hangi örgütün propagandasını yapıldığını anlayamadıklarını söyledi. Veysel Ok'un Türk asker ve polisini son dönemde hangi örgütün şehit ettiğini bilmemezlikten gelmesi garip bulundu.

HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ


Çapan'ın avukatlarından Kadir Kökten ise savunmasında ilginç bir örnek vermesi dikkat çekti. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'e diyen bir vatandaşın "Hadi oradan aptal" ifadelerine Fransız makamlarının mahkûmiyet kararı verdiğini belirten avukat Kökten davanın AİHM'ye taşınması üzerine bu makamca hak ihlali olduğunu tescil edildiğini ileri sürdü. "Hadi oradan aptal" ifadesinin bile ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını örnek vererek duruşma salonundaki herkesi şaşkına çeviren avukat Kökten, sanki bu kararı örnek alan herkesin devlet büyüklerini aynı sert üslupla rencide etmesinin doğal olduğu havası vermek istemesi garipsendi. Avukat Kökten, Nokta'nın kapağının gazetecilik faaliyeti sayılması gerektiğini hakaret suçu oluşturmadığını ileri sürdü. Avukat Kökten'in de tıpkı Mehmet Baransu'nun avukatı Veysel Ok gibi hangi terör örgütünün propagandasının yapıldığını anlayamadıkları söylemi şaşkınlıkla karşılandı.

SOMUT DELİLLER BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararında Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller bulunduğu tespitine yer verilirken, delil karartma şüphesinin bulunmadığı, şüphelinin sabit ikametgâh sahibi oluşu ve kaçma şüphesinin olmadığını dikkate alınarak adli kontrol altına alınmasına karar verildiği belirtildi.

sabah