VAN

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Gürpınar Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Osman Doğramacı, Atatürk Ortaokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Denetimlerde, belediyenin parasının usulsüzce harcandığı ve zarara uğratıldığının tespit edildiğini anlatan Doğramacı, "Belediyeye 3 yılda yaklaşık 55 milyon lira gelmiş. Bu işte gerçekten iyi niyet olsaydı, bu rakamla Gürpınar iki defa inşa edilebilirdi. Niyet kötü olunca, maya bozuk olunca tutmuyor." ifadelerini kullandı.

'Ambulans almışlar, doktor yok'

Mali denetim noktasında eksiklerin olduğunu dile getiren Doğramacı, mali hizmetler müdürü olarak çalışan bir şahsın belediye hesabındaki yaklaşık 800 bin lirayı doğrudan kendi hesabına aktardığını, 200 bin liradan fazla kişi borcu olduğunu, yani 1 milyon liralık yolsuzluğun sadece bir çalışan eliyle yapıldığını kaydetti.

Bu rakamın dört aylık personel gideri olduğunu belirten Doğramacı, şöyle devam etti:

"Bir ekmek fırını açmışlar, fırının 6 aylık maliyeti 850 bin lira. Bu çok ciddi bir rakam. Ekmek fırınını şu an durdurduk. Şehrin ilaçlanması için araç tutulmuş, 3 ay için 172 bin lira verilmiş. 14 bin ceviz ağacı alınmış ama ortada söylenen kadar ceviz ağacı yok. Bir ambulans almışlar, doktor yok. Sağa sola doktorsuz hemşireyle ambulans gönderiyorlar. Doktor olmadan siz nasıl teşhis koyabilirsiniz? Şu an doktoru, hemşiresi, psikoloğuyla köyleri tek tek dolaşacağız. Özellikle engelli vatandaşımıza yerinde müdahale edeceğiz. Ekmek üretip sonra belediyeyi zarara sokmuşlar, satılan ekmekle çalışanların bile maaşlarını karşılamayan bir sistem kurmuşlar. Bedava ekmek dağıtsalar, devlet bu kadar zarara uğramazdı. Yapacağımız sosyal belediyecilikle, sosyal belediyeciliğin nasıl olacağını halkımız çok iyi görecek."

Doğramacı, belediyenin 8,5 milyon lira borcu bulunduğunu, devletin her kuruşunun kendilerine emanet olduğunu, bunu göz önünde tutarak hareket edeceklerini bildirdi.

'Teröristleri el birliğiyle bu topraklardan sileceğiz'

Devlet olarak yeni bir konsept içinde bulunduklarını vurgulayan Doğramacı, şunları kaydetti:

"Bahar gelince birkaç çapulcu, başı bozuk, çıkıp terör eylemleri yapıyor. Sizler (muhtarlar) bizim köylerde ve o yörede gözümüz kulağımız olacaksınız. Askerimize, polisimize, vatandaşımıza zarar gelmesine fırsat vermeyeceğiz. Kulağımızı, gözümüzü dört açıp kargaşaya mahal vermemek için dikkatli olacağız. Bu taşeronların, birilerin maşası olanların bugüne kadar size bir dirhem katkıları oldu mu? Düsturumuz, teröristlere hiçbir yerde aman yok. Vatandaşlarımıza her daim hizmet var. Teröristleri el birliğiyle bu topraklardan sileceğiz."

Muhabir: Ahmet Ilıkan

Kaynak: AA