Bursa site merkezinden geçerek Karacabey kazasının kuzeyinde Susurluk Çayı ile birleştikten sonraları Marmara Denizi'ne dökülen Nilüfer Çayı'nın negatif etkenlerden müşterek güzel temizlenmesi ve aydın müşterek halde akmasını gelmek üzere BUSKİ çeşidinden 2014 yılından beri icraat yürütülüyor.

Üzerinde Doğancı ile Nilüfer barajları mevcut çay ile etrafında arıtma, aşınım kontrolü, ağaçlandırma, peyzaj kabilinden yatırımlara bitmeme ediliyor. Çalışmaların dü sene süresince bitirilmesi ve Nilüfer Çayı'nın baş döndürücü elan berrak, kokusuz akmasının sağlanması hedefleniyor.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, çayın ağız ağıza arı sili akması düşüncesince hazırlanmakta olan projelerden birçoğunu tamamladıklarını söyledi.

Çay ile ilgilendiren Bursa'nın istikbaline müteveccih baş döndürücü ehemmiyetli planlara imza attıklarını tamlayan Çetinavcı, 'Büyükşehir Belediyemizin bizlere verdiği vizyonla çalışmalarımıza küsurat müşterek tempoyla akıbet momentum bitmeme ediyoruz. Nilüfer Çayı, geçmişinde küsurat avlu kırcı günlerine dönecek.' dedi.

Kaynak: AA