Niğde Barosu mesleki konulardaki bilgilendirme konferanslarına bir yenisini daha ekledi. Niğde Barosuna kayıtlı avukatlar, hakim ve savcıların katılımı ile Boşanma ve Yargılaması ile ilgili bir konferans düzenlendi.

Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen destek ile 6100 sayılı kanun çerçevesinde ? Boşanma Yargılaması ve Uygulaması? konulu, Niğde Barosu tarafından düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak Yargıtay 2. Dairesi Üyelerinden Ömer Uğur Gençcan ve Halim Kayapınar katıldı. Konferansın yöneticiliğini ise TBB Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken yaptı.

Hafta sonu Cumartesi günü Grand Hotel'de yapılan konferansa Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Niğde Barosu avukatları, Niğde genelinde görev yapan bazı hakim ve savcılar katıldı.

Konferans Grand Hotel toplantı salonunda saat 10:00'da Niğde Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek'in konuşması ile başladı. Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, yaptığı kısa konuşma da; Tecrübelerimiz göstermiştir ki evlilik konusundaki davalarda hem davanın tarafları, hem de davanın etkilediği çevre çoğunlukla diğer davalarda olmadığı kadar hassa ve duygusal olmaktadır. Dolayısı ile boşanma davaları ciddi bir hassasiyet gerektirmektedir. Boşanma davasının açılması ile başlayan yargılama sürecinde, müşterek çocuklar ve toplum da en az eşler kadar etkilenmektedir. Sürekli değişen mevzuat karşısında, Yargıtay'ın boşanma davası konusundaki karar ve görüşlerinin bilinmesi, yargılama sürelerini kısaltacağı gibi, bu hassas sürecin hukuka adalete uygun olarak tamamlanmasını sağlayacak, taraflar, çocuklar ve toplum boşanmanın sonuçlarından en asgari düzeyde etkilenecektir. Dolayısı ile gerçekleştireceğimiz bu konferans bizler açısından büyük önem arz etmektedir?dedi.

Baro Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek, her zaman her konuda olduğu gibi bu konferansın gerçekleştirilmesinde de desteklerini esirgemediğini belirttiği TBB Başkanı Av. Prof.Dr. Metin Feyzioğlu'na, konuşmacı olarak katılan Yargıtay Üyeleri ile emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Konferansta konuşmacı Yargıtay Üyeleri Ömer Uğur Gençcan ve Halim Kayapınar konferans yöneticisi Av. Zafer Köken ile birlikte Boşanma Yargılaması ve yapılan, yapılacak uygulamalar konusunda bilgiler verdi.

Sabah ve Öğleden sonra olmak üzere iki bölümde yapılan konferansta konuşmacı Yargıtay Üyeleri katılımcıların sorularını cevapladı. Program sonunda Niğde Barosu adına katılımcılara günün anısına Bor işi deri halı ve plaket takdim edildi.

mersinhaber