10.06.2013 tarihinde bir telefon geldi. Karşı taraf New York'tan aradığını söylüyordu. adaletbiz haber sitesine bir mail atmak istiyor, ancak gerçekleştiremediğini ve maili nasıl ulaştırması gerektiği konusunda destek istiyordu.

O ana kadar niçin aradığını, ne ile ilgili mail atacağını bilmiyor ancak merak ediyordum. Görüştüğüm kişiye "Hukukçu musunuz" diye sordum. "Hayır ben dekoratif'im" dedi.

"Ben, Ümit Kocasakal'ın Türkiye'de başbakan olmasını yürekten istiyorum ve bunun için bir çalışma başlatmak, Parti kurmak için gerekli olacak olan yüksek maliyetleri, reklam kampanyaları ve seçim çalışmaları için Vakıf kurmak istiyorum . Bunun için de New York'ta tek başına olmadığını, New York'ta Ümit Kocasakal'ın büyük bir hayran kitlesi olduğunu" söyledi. 

Ümit Kocasakal'ı nereden tanıdığını, merak etmiştim ve Ümit Kocasakal ile hiç karşı karşıya geldiniz mi diye sordum; "hayır, nasıl gelebilirim ki? Ben kendisini sadece basından tanıyorum ve yakından takip ediyorum". Ümit Kocasakal' Türkiye için çok önemli bir kişi, ve mutlaka Türkiye'nin başbakanı olması gerek" dedi.

Sarah Hanım'ın Ümit Kocasakal ile ilgili görüşlerini açıklaması üzerine aşağıda tarafımıza göndermiş olduğu maili yayınlamamızı rica etti. Elçiye zeval olmaz demiş atalarımız, biz'den iletmesi...

Sarah Hanım'ın maili;


Sayin yetkili,

Ben size New York,NYC,USA dan yaziyorum..Sayin Umit Kocasakal'in basbakanlik secimlerine adayligini koymasini istiyor ve bunu büyük kitlelere duyurmak istiyorum..kendisine bu kampanyada yardimci olacak parasal fon icin vakif kurulmasi gerekiyormus ama Turkiye de cok zor oldugunu ögrendim, Bu fonun Amerika da kurulmasi icin biz burda elimizden geleni yapmak uzere haziriz(burda cok kolay)..yeter ki buyuk kitlelere Basbakan adayi olarak Umit bey i istedigimizi duyuralim..Ama Ben cok bilmiyorum nasil duyurabiliriz...Bana bu konuda nasil yardimcı olabilirsiniz acaba?? Simdiden cok saygilar.Sarah Fogel.

Sarah hanım'a Türkiye'de son günlerde yaşanan gezi parkı eylemlerini sorduğumuzda; "malesef burada basın bu haberlere yer vermiyor, Başkan Obama, küçücük bir adada dahi bir olay çıksa demeç verir, ancak bu olayla ilgili hiç bir açıklama yapmadı. Biz burada ABD'nin üzerinde İsrail tarafından büyük baskı kurulduğunu düşünüyoruz. 

Buradaki yakın dostalarım, Türkiye islamcı bir ülke olarak, Afganistan'ın kuzeyinde bir yer olarak biliyorlar. Bu düşücelerini değiştirmemiz gerek."dedi. 

"Fetullah Gülen'nin ABD'de büyük bir hakimiyeti olduğunu, her tarafta Gülen' ait Marketlerin, Okulların yer aldığını, Marketlerde sadece Ülker ürünlerinin satıldığını, Eti Markasının hiçbir yere giremediğini" söyledi. 

Eylemler hakkında ABD'de polis müdahelesi olup olmadığını sorduğumda; "Burada Polisle karşı karşı gelmek daha ağır şartlar doğurur ancak bunun sebebi hiç bir zaman "eylemler" değildir. Olmaz! Eylem yapan kişilere Polis ancak koruma desteği verir. Ben şuan 'da OBAMA'nın evinin önüne çadır kurup, "OBAMA Seni istemiyoruz" diye bağırsam kimse bana müdahelede bulunmaz. Polis ancak beni korumak içinn orada durur. dedi.

adaletbiz