İZMİR - Tolga Albay

KOBİ'lere piyasa koşullarının altında finans sağlanması amacıyla hayata geçirilen "Nefes Kredisi Projesi" kapsamında İzmir'de 959 firma, borsa ve odalardan faaliyet belgesi aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) Denizbank, Ziraat Bankası ve Kredi Garanti Fonu iş birliğiyle başlattığı, KOBİ'lere piyasa koşullarının altında finans sağlanmasını amaçlayan proje için İzmir'de ilk 2 günde borsa ve odalara beklenenin üzerinde başvuru yapıldı.

AA muhabirinin İzmir'de TOBB'a bağlı borsa ve odalardan aldığı bilgilere göre, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Borsası üyesi 959 firma, bankalara başvurmak üzere, "Nefes Kredisi Başvurusu" ibareli oda faaliyet belgesi aldı.

Sisteme 10 milyon liralık fonla katılarak üyelerine 100 milyon liralık kaynak oluşturan İzmir Ticaret Odasının Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, başvuruların memnuniyet verici olduğunu belirtti.

'Nefes kredisi için masa oluşturduk'

Proje kapsamında en az bin 333 üyeye uygun koşullu kredi imkanı sağlamayı hedeflediklerini, ancak ilk 2 günde 897 başvuru aldıklarını anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Üyelerimiz krediye yoğun talep gösteriyorlar. Şu ana kadar 897 üyemiz odamızdan belge alarak bankalara başvurdu. Bu faaliyet belgesini de ücretsiz olarak üyelerimize veriyoruz. Belge almanın dışında da çok sayıda üye, krediyle ilgili bilgi alıyor. Odamızda nefes kredisi için bir masa oluşturduk. Nefes kredisi için çalışmalarımız ve yönlendirmelerimiz bu yoğun tempoda devam edecek. Üyelerden talep gelmesi halinde oda olarak proje için daha fazla fon ayırarak kredi hacmini genişletebiliriz."

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da yaklaşık 50 üyenin faaliyet belgesi alarak kredi başvurusunda bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: AA