İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Star gazetesinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği 3. Necip Fazıl Kısakürek Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, bir dönemin en önemli isimlerinden olan Necip Fazıl Kısakürek’i sadece anlamak değil, kendi nesillerindeki ve sonraki nesillerdeki gençlerin önünü ve ufkunu açan sözlerini bir kere daha hatırlamak bakımından ödül töreninin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Star gazetesinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlediği ödül törenine, ömürleri imkan verdikçe yardımcı olacaklarını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu neslin, milli siyaset çizgisini fikri ile iliştiren bu neslin, bu çizginin devam etmesini sağlayacak anlamlı bir destek olduğunu ifade etmek istiyorum. Necip Fazıl, büyük bir mütefekkir, büyük bir şair. Şiirlerine, sanatına Türkiye’nin fikir ve ilim dünyasına katmış olduğu değerli fikirlerini bir tarafa bırakacak olursak, Necip Fazıl için söylenecek en önemli şey, elbette kendisinin gençliğe hitabesindeki tanımıdır. 'Sağa sola bakmadan, ortada kimse yokken tek başına çıkarak, bütün küfrün, buz dağına hohlayarak kendi tabiriyle eritmiş ve Türkiye’de 'Allah' demenin yasak olduğu dönemlerden bugün Allah’a çok şükür bahçesinde camisi olan bir Cumhurbaşkanlığı külliyesinin olduğu bir Türkiye'nin yolunu açmıştır. Bundan dolayı Allah'a hamd ederiz."

Kısakürek'i çok küçük yaşlarda dinleme imkanı bulduğunu dile getiren Kurtulmuş, Milli Türk Talebe Birliğindeki konferanslarının tamamını izlemiş birisi olarak, kendi nesilleri üstündeki büyük emeklerinin farkında olan biri olarak kendisini takdir, hayranlık ve şükranla yad ettiklerini söyledi.

'Büyük bir aksiyon adamı'

Kurtulmuş, zindanlar, aşağılamalar, ötekileştirmeler olan mücadele dolu hayatında onun ve benzerlerinin vermiş olduğu bu mücadelenin bugün başarıya ulaştığını dile getirerek, "Bundan sonra bu mücadeleyi daha ileri götürmek, devlet, millet kaynaşması içerisinde bu mücadeleyi fikren, siyaseten daha yukarılara taşımak, bu salonun içinde bulunanların temsil ettiği büyük kadronun vazifesidir." ifadesini kullandı.

Necip Fazıl Kısakürek'e şükranlarının bir göstergesi olan bu akşamı düzenledikleri için Star gazetesine teşekkür eden Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fikir adamı, büyük edip, büyük şair ama hepsinden önemlisi büyük bir aksiyon adamı. Söylediği hiçbir sözü laf olsun diye söylememiş. Ne kadar ağır kelimelerle tanımlarsa tanımlasın söylediği cümleleri laf olsun diye söylememiş birisi. Öyle oyduğu için tesirli olmuş, öyle olduğu için ön açmış, öyle olduğu için ufuk açmış. İnşallah aramızdan, gençlerimizin arasından, sonraki nesillerimizden de Cenabı Allah çok sayıda Necip Fazılların çıkmasını mümkün kılsın."

Muhabir: Kenan Irtak

Kaynak: AA