En acı Anneler Günü Reyhanlı’da dün acı, feryat, gözyaşı ve öfke vardı. Kurbanların bazılarının annesine hediye almaya giderken ölüme yakalanması yürekleri dağladı. Cenazeleri ‘ocağımızı söndürdünüz’ ağıtlarıyla toprağa verilirken güvenlik endişeleri olduğunu belirten yurttaşlar “Ne uğruna bu hale geldik, birisi kalkıp söyleyebilecek mi?” diyor. Suriyeli mülteciler ise ilçeyi terk ediyor.

HATAY- Barış kenti Hatay, geçen gün yaşanan iki ayrı patlamayla öfkenin hâkim olduğu bir yer haline geldi. Saldırıların gerçekleştirildiği Reyhanlı’da ağıtlar yükseldi.
Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği Reyhanlı’da, devletin iş makineleri yerine vatandaşın kendi gayreti gözleniyor. “Fransızlar döneminde bile böyle bir facia yaşanmadı” diye anlatan insanlardan anlaşılan o ki Reyhanlı çok dertli, çok sıkıntılı ve zor durumda.
CHP Milletvekili Mevlüt Dudu’nun, Reyhanlı K
aymakamı Dr. Yusuf Güler’e, “Bizler de gördük ve yaşadık ki, vatandaşımız kendi cenazesini kendi çıkarmaya çalışıyordu. Devletin varlığını göremedik” yakınmasına, Kaymakam Güler, “Halkın haklı tepkisi oluştu. Kriz yönetimine göre hareket ettik. Ülkemiz açısından zor bir durum yaşandı. Patlamalardan önce Suriyelilerden sokağa çıkmamalarını istedik. Birkaç gündür sokağa çıkmıyorlardı. Olayın korkusuyla bizde kayıtlı 25 bin Suriyeliden büyük bir bölümü çok sayıda araçla ilçeyi terk etti. Şimdi giriş çıkışlarımız kontrol altında” diyordu.

cumhuriyet

PANİK HALİNDE YALAN SÖYLÜYORLAR

 

MİT YALAN SÖYLÜYOR

MİT “El Muhaberat bombalı araçları Rakka’da yükledi” diyor. Rakka, Nusra’nın kontrolünde. Türkiye’yle mesafesi çok fazla, güzergah hem ordunun hem silahlı grupların kontrol noktalarıyla dolu. Ayrıca: iki hafta önce tespit edilen araçlar nasıl oldu da durdurulamadı?

“YAYIN YASAĞI” KARARI DA YALAN

Yerel mahkemenin aldığı karara gerekçe olarak gösterdiği CMK 153 ve diğer maddelerin yayın yasağıyla ilgisi yok. Buna rağmen olay yerini görüntüleyen kameramanlar gözaltına alındı.

“DELİLLERİ topluyoruz” diyen hükümet yalan söylüyor. Engellemeye rağmen olay yerine giren CHP’li milletvekilleri delillerin toplandığını değil, iş makineleri ile yok edildiğini gördü.

AKP şimdiye kadar her benzer olayda yalanları sıraladı. Düşen uçak, Akçakale’ye düşen havan topları, Cilvegözü sınır kapısındaki patlama... Her olaydan sonra Suriye’ye işaret ettiler, tek bir olayı bile aydınlatmadılar, üstünü kapattılar.

CİLVEGÖZÜ’NDEKİ patlamanın ardından hükümet, “sınırlarda kuş uçurtmuyoruz” demişti. Şimdi Suriye’den gelen araç Yayladağı sınır kapısından girdi diyorlar. İlkinde mi yalan söylediniz, ikincisinde mi, her ikisinde de mi?

Sol haber