Türkiye, NATO'nun fevk düzem salname tatbikatlarından bulunan NATO Kriz Yönetim Tatbikatı'na katılım edecek. 

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, NATO'nun fevk düzem salname tatbikatlarından bulunan NATO Kriz Yönetim Tatbikatı-2016'nın (CMX-2016), NATO Karargahı, NATO üyesi ve çağrılı devletlerin katılımıyla 9-16 Mart 2016 tarihlerinde yürütme edileceği bildirildi.

Tatbikatın, NATO'nun esas görevlerinden 'Müşterek Savunma' ve 'Kriz Yönetimi' yeteneğinin geliştirilmesi maksadıyla, tanıtma yazısı müşterek senaryo dahilinde, NATO kabilinden planlandığı belirtildi.

Tatbikatla, NATO'nun akse hile yeteneğinin geliştirilmesinin hedeflendiği anlatım edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'CMX-2016 NATO Kriz Yönetim Tatbikatı, bugüne derece yürütme edilen 20'nci manevra olacaktır. Avrupa Birliği, tatbikata NATO Karargahı içerisinde müşahit namına katılım edecektir. NATO Karargahındaki sürekli ve askeri temsilciliklerimizin de arazi alacağı tatbikata, ulusal seviyede, Başbakanlık yönetiminde Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği binasında, 22 bakanlık, amme büyüklenme ve kuruluşunun katılımıyla oluşum edilen Milli Koordinasyon Cevap Merkezi ve Genelkurmay Başkanlığı Kriz Yönetimi Cevap Hücresi ile katılım edilecektir.'

Kaynak: AA