ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, 'Suriye krizi ve alanda yaşanmış bulunan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye müteveccih garanti tedbirleri kapsamında, birlikte NATO AWACS uçağı tarafından, 12-15 Mart tarihleri ortada Türk hava sahasında görev icra edilmektedir. Bu görevlerin derneşik yerine makul periyotlarda gelecek aylarda da icra edilmesi planlanmaktadır' açıklaması yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde meydana getirilen açıklamada, Suriye krizi ve alanda yaşanmış bulunan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye müteveccih garanti tedbirleri kapsamında, birlikte NATO AWACS uçağınca, 12-15 Mart tarihleri ortada Türk hava sahasında görev icra edilmiş olduğu bildirilerek, şunlar kaydedildi:

'Bu görevlerin derneşik yerine makul periyotlarda gelecek aylarda da icra edilmesi planlanmaktadır. NATO'nun anne görevlerinden bulunan ortaklaşa defans ve ittifakın güvenliğinin bölünmezliği prensibi kapsamında icra edilecek görevlerde, NATO'nun Türkiye'ye desteğiyle ittifakın bütünlük ve dayanışmasının sergilenmesi, bağlaşma topraklarının bütünlüğüne müteveccih gizil hasmane tehditlere üzerine caydırıcılık sağlanması amaçlanmaktadır.'

Muhabir: İlkay Guder

Kaynak: AA