İSTANBUL

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında, ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca açılan soruşturma kapsamında, AKUT Başkanı Mahruki ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına avukatıyla birlikte geldi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren Mahruki, savcılıkça ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Bu arada, hakimliğe sevk edilmesinden sonra bir süre adliyenin polis merkezinde bekletilen Nasuh Mahruki, mahkemeye götürülürken basın mensuplarına, ''Devran değişecek diye bir kelime kullandım diye FETÖ'cü ağzıyla savcı bey, niyet okuma yapıp, yukarı mahkemeye yolladı. Devran değişecek FETÖ'cülerin kodu mu sanki ben nereden bileyim. Günlük kullanımda kullanılan bir şey. Şu hukuksuzluk döneminde yaşadığımızı tüm Türkiye ve dünya biliyor. Sonuçta bu hukuksuz dönem değişecek. Haklı-haksız, suçlu-suçsuz ayrımı yapılacak anlamında söyledim. Sayın savcı, bunun 'FETÖ'cü ağzıyla kullanılan bir kelime' olduğunu söyledi. 'Şu lafı söylemeseydiniz' dedi. Dedim ne alakası var. Mahalle ağzı sonuçta. Devir değişecek devran değişecek. Şu zaten hukuksuzluğun ta kendisi zaten. Bunu işaret ettim aslında. Savcı sevk etti.'' dedi.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, katıldığı bir televizyon programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Lozan Antlaşması ile ilgili'' sözlerine değinmiş ve bazı ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı, Nasuh Mahruki hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Nasuh Mahruki'yi ifadeye çağırmıştı.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Murat Kaya


Kaynak: AA