İstanbul'da tekstilci olan 24 yaşındaki Cihan Karataş ve 19 yaşındaki Pınar Zarif, 2 yıl önce görücü usulüyle tanıştırıldı, imam nikahlı olarak yaşamaya başladı.

8 aylık bir çocukları olan çiftin arasında sorunlar baş gösterince Karataş, Zarif'den ayrılmak istedi. Zarif, çocuğunu da alarak geçen mayıs ayında Sancaktepe'de yaşayan ailesinin yanına yerleşti.


300 GRAM 'NAMUS PARASI' İSTEDİLER


İddiaya göre genç kadının ailesi, ayrılığın kabulü için 300 gram 'namus parası' istedi. Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre parayı veremeyen Karataş, Zarif ailesi tarafından tehdit edildi. Geçen 28 Temmuz günü Cihan Karataş, Pınar Zarif'in amcası İslam Zarif'i arayıp, 'Kayınpederimi vuracağım! dedi. Ardından ailenin kapısına dayanan Cihan Karataş'a amca Zarif'in "Husumet çıkmasın biraz kafanı topla sonra da işi tatlıya bağlayalım" sözleri de etki etmedi.
 

"HEPİNİZİ MERMİ MANYAĞI YAPACAĞIM"


Cihan Karataş aileyi arayıp, "Dışarı çıkın! Hepinizi mermi manyağı yapacağım" diye bağırdı. Bunun üzerine baba Hosrof Zarif ile amca İslam Zarif dışarı çıktı. Zarif ailesi dışarıda Cihan Karataş, kardeşi Doğan Karataş ve arkadaşlarını gördü. Taraflar kavga etmeye başladı. Silah sesini duyan evin küçük oğlu Abdullah Zarif (18) de bıçak alıp dışarı çıktığında babası ve amcasını yerde buldu.
 

SİLAH TUTUKLUK YAPTI


Cihan Karataş bu sırada Abdullah Zarifi de vurmak istedi ancak silah 3 kez tutukluk yaptı. Abdullah Zarif bu sırada Cihan Karataş'ı yaraladı. Olayda Doğan Karataş da yaralandı. Cihan Karataş tutuklanarak cezaevine gönderilirken yoğun bakıma alınan amca İslam Zarif hastanede yaşamını yitirdi, baba Hosraf Zarif'in ise tedavisi sürüyor.

http://www.posta.com.tr/namus-parasi-icin-cinayet-isledi-haberi-1326074