Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ana Gündem maddesini yeni seçim sistemi oluşturdu. Toplantıda dar ve daraltılmış bölge seçim sistemi ayrıntılı olarak masaya yatırıldı. Ancak özellikle dar bölge seçim sistemine yönelik çekinceler nedeniyle bir türlü karar verilemedi. Bazı üyeler bu düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’nden geri döneceği çekincesini dile getirirken, bazı üyeler de dar seçim sistemine karşı çıktı.

Tartışmalar nedeniyle net karar çıkmadığı öğrenilirken konu bugünkü MKYK toplantısında da tartışılacak. Ayrıca son olarak konunun MYK toplantısında da karara bağlanması bekleniyor. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 dönem yasağı da masaya yatırıldı. MYK üyeleri de ağırlıklı olarak Erdoğan’a Köşk’e gitmesi gerektiği üzerinde durdu.

Korkulan olmadı
Toplantıda 1 Mayıs kutlamaları da masaya yatırıldı. Erdoğan toplantıda İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı verileri üyelerle paylaştı. Erdoğan’ın "Polisimizin duyarlı tavrı ve sıkı tedbirleri sebebiyle korkulan olmadı" dediği öğrenildi.



http://www.habergazete.com/