Kısa süre önce Eskişehir merkezli düzenlenen operasyonda muvazzaf askerleri 'Ev alma' vaadi ile dolandıran ve aldıkları vekaletlerle OYAK Bank'tan kredi çekerek yaklaşık 15 milyon TL haksız kazanç elde eden 11 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında OYAK Bank'ın üst düzey bir yöneticisinin de bulunduğu 11 şüpheliden 2'si tutuklanırken, diğerleri adli kontrol ile serbest bırakıldı.
 
Malatya'da da 3 muvazzaf askerin mağdur olduğu olayda çeşitli illerde bulunan 27 mağdurun avukatı Kenan Üstündağ, konuyu yakından takip ettiklerini ve suçluların cezalarını çekmeleri için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. Avukat Üstündağ, şu an mağdur olan muvazzaf sayısının 97 olduğunu bu sayısının ileride artabileceğini belirti. Şüphelilerin, mağdurlardan aynı yöntemle yaklaşık 15 milyon TL haksız kazanç elde ettiğini belirten Üstündağ, bu olayda OYAK Bank'ın da ihmalinin olduğunu ileri sürdü. Üstündağ, şüphelilerin bankadan kredi çekerken sahte evraklarla işlem yaptırdıklarını belirterek OYAK Bank'ın da bu noktada üzerine düşen ağır sorumluluğunu ihlal ettiğini savundu. Avukat Kenan Üstündağ, soruşturmanın genişlemesiyle ilgili bankaya da cezai ve hukuki girişimlerinin olacağını belirtti.
 
Dolandırıcılığın şebeke halinde işlendiğini ifade eden avukat Üstündağ, ileriki aşamada soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte kamu kurumlarında gözaltına alınan şüphelilerin adamlarının çıkacağına inandıklarını söyledi. Kredi çekilirken evrakların sunulan evraklarını güvenirliğini kontrol etmekle yükümlü olan bankanın bu süreci ihmal ettiğini belirten Üstündağ, şöyle dedi:
 
"Bu 11 kişinin bu suçla ilişkisinin olduğunu belirttiğimiz gibi, OYAK'ında bir kurum olarak içerisinde barındırdığı personelinden sorumlu olduğunu düşünüyoruz ve bununla da ilgili girişimlerimiz olacak."



DHA