VAN - Yusuf Soyalp

Van'da bir grup kadın, halk eğitim merkezi bünyesinde oluşturulan atölyede ürettikleri el sanatı ürünlerini ihtiyaç sahibi çocuklar yararına satacak.

Kentteki 12 ev hanımı, İpekyolu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurs kapsamında oluşturulan atölyede ahşap ürünler, seramik ev aksesuarları ile 3 boyutlu tablolar üretiyor.

Kadınların "mutluluk atölyesi" adını verdikleri atölyede üretilen ürünler, 3 Mart'ta açılacak sergide ihtiyaç sahibi çocuklar yararına satışa sunulacak.

Kursta görevli el sanatları öğretmeni Zehra Çakay, kadınların ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Atölyelerinde çocuklar için "mutluluk dağıtmak" istediklerini belirten Çakay, şöyle konuştu:

"Çocuklara yardım ederek yaptığımız çalışmayı daha anlamlı hale getireceğiz. Şimdi toplum yararına çalışıyoruz. İhtiyaç sahibi çocuklara ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu çalışma bizi çok memnun etti. Ürünleri bir an önce bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü bölgemizde ihtiyaç sahibi birçok çocuğun olduğunu biliyoruz. Bunun için de çok hızlı çalışıp, ürünleri sergi tarihine yetiştirmek istiyoruz."

"Mutlu olacak çocukları düşünüyoruz"

Kursiyerlerden Zümeyra Kurt ise yaşadığı trafik kazasının ardından doktor tavsiyesiyle el sanatları çalışmalarına başladığını anlattı.

Kursta ihtiyaç sahibi çocuklara destek vermenin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kurt, "Trafik kazası ne kadar olumsuz bir süreç olarak görülse de kurs sayesinde bölgemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşma imkanı bulduk." dedi.

Bölgede çocukların birçoğunun ekonomik durumunun iyi olmadığına işaret eden Zümeyra Kurt, şöyle konuştu:

"Yaptığımız çalışmayla çocukların bir nebze de olsun yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Tüm arkadaşlarımızla gönlümüzü ortaya koyarak işlerimizi yürütüyoruz. Çünkü sonunda mutlu olacak çocukları düşünüyoruz. Bunun için güzel ürünler ortaya çıkarıp, satışını yapacağız. Yeryüzünde sevgi, umut ve barış sihirli değneğinin annelerin ve öğretmenlerin elinde olduğunu düşünüyorum. Bu sihirli değneğin çocuklara da ulaşmasını istiyoruz."

Kaynak: AA