Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmasının ardından fizik tedavisi yardımseverlerin desteğiyle Kocaeli'deki özel bir hastanede süren Mutlu Kaya, sağlığına kavuşmak için destek bekliyor.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde tedavi gören Kaya, sağlığına kavuşarak Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki eğitimini sürdürmenin ve tekrar şarkı söyleyebilmenin hayalini kuruyor.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk günlere göre sağlığının çok iyi olduğunu söyledi. Bazı vücut fonksiyonlarını yavaş yavaş kazanmaya başladığını, bunların gelişmesi için de zamana ihtiyacı olduğunu dile getiren Kaya, şöyle dedi:

"Gönül ister ki burada birkaç ay kalayım ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Biz bir yıldır televizyonlara çıkıyoruz. Bu ülkede yardımsever binlerce insan var. Hiçbiri mi beni görmüyor? Biz para istemiyoruz, ben tedavi görmek istiyorum. İyileştikten sonra okuluma gideceğim, şarkı söyleyeceğim. Kadına şiddeti önleme konusunda da çalışmalar yapacağım."

Kaya, kadınlara yönelik şiddetin artık son bulmasını istediğini belirterek, "Artık yeter, kadınlar ölüyor. Özgecan öldü, Münevver öldü. Ben onlara göre şanslıyım, kurtuldum o da mucize bir şekilde. Doktorlar bana 'Sen bu kafayla nasıl yaşıyorsun?' diyorlar. Çünkü kafam paramparça. Nefes aldığıma şükrediyorum." ifadesini kullandı.

"Verilen cezayı az buluyorum"

Kendisini ağır yaralayan Veysi Ercan'ın 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anımsatan Kaya, şöyle konuştu:

"Nasıl olur. Adam beni öldürmek için sıktı. Bilerek, kıskandığı ve onunla kaçmadığım için adam bana sıktı. Beni yaralayan sanık 15 yıl hapis yedi ama bunun da 5'te 3'ünü yatacak. Yaklaşık 9 yıl sonra çıkacak belki başka kadınlara zarar verecek. Kadına şiddet uygulayan hiçbir erkek, insan değildir. Verilen ceza az. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Adalet elinde sonunda yerini bulacak. Başka çaresi yok. Kadına şiddet artık bitsin."

Mutlu Kaya 18 Mayıs 2015'te İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki evinde prova yaparken erkek arkadaşı olduğu belirtilen Veysi Ercan tarafından silahla vurularak yaralandı.

Kaynak: AA