Cumhuriyet gazetesi bugünkü manşet haberinde AKP kulislerine göre Şahin'in Yargıtay'a kapalı zarf içinde gönderdiği kişinin, Adalet Akademisi Başkanı, Yargıtay 17. Hukuk Dairesi üyesi Hüseyin Yıldırım olduğunu iddia etti. Yıldırım, haberle ilgili ilk açıklamayı Milliyet'e yaptı. Yıldırım, Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberle ilgili olarak şunları söyledi:
"Cumhuriyet gazetesindeki haber şu an önümde. Ben de o gazete haberi ile alakalı şu anda hem tekzip hem kamuoyuna bir açıklamada bulunuyorum. Klasiktir ya, tamamen iftira ya tamamen gerçek dışı. Gidin Mehmet Ali Şahin beye sorun bakalım kimmiş diye o size daha iyi cevap verir ama bu tamamen hayal mahsulü hakkaten üzüldüm. Yani hiçbir şey araştırmadan dedikodularla hareket ediliyor. Bu konuda çok net açık bir bilgi sunacağım kamuoyuna."

Muhakkik atanmıştı

Şahin, "Yargıtay'ın imamı Pensilvanya'ya dosya gönderdi" açıklamasından sonra kapalı zarf içinde o üyenin ismini Yargıtay'a bildirmişti. Yargıtay Başkanı Ali Alkan başkanlığında toplanan Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu, Şahin'in iddialarını araştırmak üzere Yargıtay'da bir ceza dairesi başkanını muhakkik olarak atamıştı.