İşte Sabahattin Önkibar’ın bugünkü köşe yazısının o bölümü:

İkisinden birinin kaseti patlayacak!

Sahi, ”Cumhurbaşkanlığı kimse için çantada keklik değil” diyerek Tayyip Erdoğan’a örtülü gözdağı veren Abdullah Gül’e bir hafta içinde vahiy mi geldi de bir anda kendini geriye çekti?

Keza bu Abdullah Gül değil midir Tayyip Erdoğan ile bakanlarının protesto ettiği TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısının şeref konuğu olan? O zaman sormak lazım ne oldu da Abdullah Gül birden çark etti? Ankara’nın öbür yakasında konuşulanlar şudur:
Birinci iddia Abdullah Gül korkuyor! Neden mi? Başbakan’ın ısrarlı olarak ”Cumhurbaşkanının da kaseti var” demesinden!..
Tayyip Erdoğan’ın; Cumhurbaşkanının ”Benimle ilgili kaset olduğunu sanmam” demesine rağmen ısrarla ”Hayır onun da kaseti var” demesi kimi çevrelerce sopa yani kasetin ucunun gösterilmesi olarak yorumlandı. Buna göre mesajı alan Abdullah Gül hemen kendini geriye çekmiş. Bu iddiayı seslendirenler, Tayyip Erdoğan ile çatışan Haşim Kılıç ile alakalı sızdırmaya dikkat çekiyor.

İkinci spekülasyon, Tayyip Erdoğan hakkında aday olamayacak şekilde büyük bir servisin yapılacağı ve Abdullah Gül’ün bu servis ile irtibatlandırılmamak için bilinçli olarak kendini geriye çektiğidir. Söylenen Erdoğan için 25 Mart’ta beklenen sızdırmaların Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bırakıldığıdır…

Tayyip Erdoğan büyük vurgunu yiyince meydanın kendini Erdoğan için geriye çeken Abdullah Gül’e kalacağı düşünülüyor. Kuşkusuz aktardıklarım kulis spekülasyonlarıdır ve gerçekliği elbette sorgulanabilir ancak açık istihbarat bilgileri bile bu iddiaları destekler mahiyettedir.