ANTALYA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, çeşitli temas ve ziyaretler için geldiği Antalya'da valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Musul'a operasyon söz konusu, bu konuda son durum nedir?" sorusu üzerine Bakan Işık, Musul operasyonunun Türkiye açısından çok kritik olduğunu belirterek, "Eğer Musul'da operasyon iyi planlanmazsa ve Musul'un demografik yapısı dikkate alınmadan bir operasyon yapılırsa bu, 1 milyon insanın Musul'dan göç etmesi anlamına gelir. Bu göç eğer Irak topraklarında durdurulamazsa bu insanların geleceği yer Türkiye'dir. Dolayısıyla Musul operasyonu Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor." dedi.

Bu göçün sadece Türkiye'yi ilgilendirmekle kalmadığını, Avrupa'yı da ilgilendirdiğini dile getiren Işık, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Düşünün, başta ABD olmak üzere koalisyon bu Musul operasyonunu iyi planlamazsa, Musul'dan çıkacak insanlar Irak topraklarında iskan edilmezse bu insanların gideceği, çok büyük oranda geleceği yer Türkiye sınırıdır. Bunun, Türkiye açısından taşınması çok çok zor bir yükü getireceği ortada ve bunun Türkiye'nin taşımaması durumunda Avrupa'ya taşacağı da bir gerçek."

Bedelli askerlik

Bedelli askerliğin gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin sorular üzerine Milli Savunma Bakanı Işık, bedelli askerliğin konjonktürel olarak şu anda mümkün olmadığını bildirdi.

Işık, "Türkiye terörle mücadele ediyor, ayrıca bölgemizde olağanüstü gelişmeler var. Böyle bir dönemde Türkiye'de bedelli askerliğin gündeme gelmesini doğrusu biz doğru bulmuyoruz ve hükümet olarak da böyle bir çalışmamız yok." ifadesini kullandı.

Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Kaynak: AA