Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için ilk tören, Koç Holding'in Üsküdar'daki merkez binasında yapıldı. Holding çalışanları ile Koç Ailesi'nin katıldığı tören basına kapalı gerçekleştirildi.



Mustafa Koç'un cenazesi buradaki törenin ardından kardeşi Ali Koç ve sevenlerinin omuzlarına alınarak, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne getirildi. Ankaralı olan Mustafa Koç için Ankaralı Seğmenler tabutun yanında nöbet tutmaya başladı. Tabut üzerine aile bireylerini temsilen çiçekler bırakıldı.

MUSTAFA KOÇ'UN TABUTUNDA NE YAZIYOR?



300 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU

Koç Ailesi, cenazeye çelenk gönderilmemesini istemişti. Ailenin isteğinin ardından çelenk göndermek yerine Türk Eğitim Vakfı'na bağış yapanların isimleri, çelenklerin üzerine yazıldı. Cenaze namazının kılınacağı camiye giden cadde üzerine konulan çelenklerin uzunluğunun 300 metreyi bulduğu görüldü.



DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE

Koç'un cenazesine çok sayıda siyasi de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda siyasi ile iş adamı Mustafa Koç'un cenazesi için camiye geldi.


Ali Koç ağabeyi Mustafa Koç'un tabutunu böyle omuzladı - VİDEO

Koç'un mezarığına çok sayıda ısıtıcı getirildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr