İSTANBUL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MÜSİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında şubeleşme çalışmalarına hız veren MÜSİAD, önümüzdeki 6 ay içinde dünyanın farklı noktalarında 12 şube daha açacak. Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika-Johannesburg ve Almanya-Karlsruhe şubelerini, Cuma günü de Makedonya-Üsküp şubesini açan MÜSİAD, önümüzdeki 6 ay içerisinde Melbourne, Tokyo, Amsterdam, Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, İngiltere, Kazakistan, Kırgızistan, Sudan ve Belçika'da şubeleşmeyi planlıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'de 86, dünyada da 65 ülkedeki 170 noktada temsil edildiklerini belirterek, özellikle 15 Temmuz sonrasında yurt dışındaki MÜSİAD şubelerinin daha büyük önem kazandığını, dost ülkelerin FETÖ'yle mücadelede Türkiye'ye verdikleri desteği, şubeleşme sürecinde bizzat tecrübe ettiklerini aktardı.

Türkiye ekonomisinin güçlenmesi ve ikili ülke ilişkilerinin gelişmesi için yurt dışı şubeleriyle küresel ağlar ördüklerini bildiren MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, "15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası yurt dışı şubelerimiz ayrıca önem kazandı. Bütün yurt dışı teşkilatımızla uluslararası arenada ülkemiz ile ilgili her türlü olumsuz algıyı kırmak ve ekonomik etkinliğimizi artırmak üzere hız kesmeden çalışıyoruz. Tabii bu süreçte, artık kendileri için yolun sonunun geldiğini anlayan ve son çırpınışlarını yaşayan FETÖ yapılanmasının saldırılarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Ancak birçok ülke artık bu tehlikenin farkında ve bize destek oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

"Azerbaycan kardeş ülkemiz"

Teşkilatlanma çabaları hakkında da bilgi veren Olpak, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde yaptığım bir açıklamada dünya genelinde teşkilatlanma çalışmalarımızın sürdüğünü, önümüzdeki günlerde dost ve komşu ülkelerden Makedonya-Üsküp, Gürcistan-Tiflis ve Azerbaycan-Bakü'de de şube açmayı planladığımızı, Azerbaycan şubemiz için izinlerin son aşamasına gelindiğini ifade etmiştim.

Şubeleşme sürecinde FETÖ’nün bazı ülkelerde bize zorluk çıkarmaya çalıştığını ifade ederken, konuşma arasında bu ülkelerden birinin de Azerbaycan olduğu gündeme gelmişti. Bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek için özellikle vurgulamak isterim ki, Azerbaycan bizim dost ve kardeş ülkemizdir. Nitekim Azerbaycan hükümeti bugüne kadar, MÜSİAD Azerbaycan şubemizin açılış sürecinde de bize her bakımdan kolaylık sağlamış, çalışmalarımıza her türlü desteği vermiştir. Azerbaycan bizim ortak tarihimiz, aynı zamanda da ortak geleceğimizdir."

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Kaynak: AA