MUŞ

Muş'ta "dur" ihtarına uymayan araçtaki 1 terörist etkisiz hale getirildi, diğeri kaçtı. Araçta bulunan biri köy muhtarı 2 kişi ise örgüte yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Bostankent-Alagün köyü karayolunda icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında arama noktasında durmayarak kaçan bir aracın güvenlik güçlerince takip edildiği belirtildi.

Araçtan jandarma ekiplerine ateş açıldığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü, bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık eden 2 kişiden Aligedik köyü muhtarı yaralı, aracı kullanan şahıs ise sağ olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca kaçan 1 bölücü terör örgütü mensubunu da arama faaliyeti devam etmektedir. Olay yerinde yapılan incelemede 2 M-16 piyade tüfeği, 6 M-16 şarjörü, 180 M-16 fişeği, el bombası, tabanca şarjörü, 15 tabanca fişeği, araç telsizi, telsiz kod tablosu, M-16 piyade tüfeği dürbünü, 2'şer el dürbünü, sırt çantası, uyku tulumu, şemsiye, panço, şal, fotoğraf makinesi, ses kayıt cihazı ve radyo ele geçirilmiştir."

Kaynak: AA