MUŞ

Muş merkezli 8 ilde meydana gelen 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)' operasyonunda gözaltına tahsil edilen 16 insandan 11'i adalet sarayı çıkarıldı. Şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 7'si başıboş bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca planlı anket kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına tahsil edilen 16 şüpheliden 11'i, işlemlerinin arkası sıra adliyeye irsal edildi.

Savcılıktaki sorguları sonrası Muş Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan C.C, D.Y, N.Ç. ve S.A. 'ihaleye arabozanlık karıştırmak, zimmet, resmi belgede sahtecilik, kalifiye tokatçılık ve yıldırı örgütü üyeliği' suçlarından tutuklandı.

Diğer 7 meşkûk de adli arama uygulaması çerçevesinde başıboş bırakıldı. Şüphelilere iklim dışına çıkacak yasağı getirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında mevcut öbür 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada Hatay'da da ortak ferdin gözaltına alındığı, 3 kişi için da tahkikat sonucu bulunmuş olduğu bildirildi.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde 27 Mart 2016'da Muş, İstanbul, Ağrı, Ankara, İzmir, Aydın, Balıkesir ve Elazığ'da planlı senkronik operasyonda, 16 kişi gözaltına alınmıştı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Kaynak: AA