ÇORUM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Çorum'da Vali Necmeddin Kılıç'ı ziyaret etti.

Ziyarette bakanlığın çalışmalarına ilişkin bilgi veren Ersoy, Türkiye'deki sığınmacı ve mültecilere yapılan yardımlar konusunda da açıklamalarda bulundu.

Suriyeli mültecilere yönelik Sosyal Uyum Projesi başlatıldığını ve tüm yardımların proje kapsamında yapıldığını vurgulayan Ersoy, söz konusu yardımların dışında mültecilerle ilgili hiçbir ödeme ve yardım bulunmadığını bildirdi.

Ersoy, şunları söyledi:

"Bakanlık kanalıyla mültecilere maaş verildiğiyle ilgili söylentiler tamamen yanlıştır, yanlıdır ve maksatlı çıkarılmış söylentilerdir. Sosyal Uyum Projesi kapsamında kişi başı 100 lira yardım yapıyoruz. Bunun da şartları var. Ailede 4’ten fazla çocuk olacak ya da 50 yaşın üzerinde bireyler olacak. Aynı zamanda bize adres gösterecekler. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmış olacaklar ki nerede yaşadıklarını bilelim. Kaynağı, insani yardım fonu tarafından, dış kaynaklar tarafından karşılanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesinden bir kuruş çıkmadan tamamen o fonlarla karşılanan kaynakla bugüne kadar 1 milyon 300 bin Suriyelinin başvurusunu aldık. Geçen haftaki rakamlar itibarıyla söylüyorum. Aradan geçen bir haftada bu rakamlar daha da çoğalmıştır."

Muhabir: Gazi Nogay

Kaynak: AA