Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi kararı beraberindeki 5 kişiyle hayatını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başlangıcında anıldı.

Anma törenine, Yazıcıoğlu'nun benzeri Gülefer Yazıcıoğlu ve yakınlarının yanı sıra, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emektar MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Alperen Ocakları mensupları, partililer ve sevenleri katıldı.

Destici, burada meydana getirdiği konuşmada, doğrudan sadece gelişigüzel güneş martir haberlerinden ötürü ekşimtırak ve ümitsiz olduklarını tabir etti.

Yazıcıoğlu'nun kendisinden evvel vatanını, milletini, devletini, Doğu Türkistan'da, Kafkaslar'da, Balkanlar'da, Filistin'de, Suriye'de canlı mazlumları, Güneydoğu'daki er ve polisleri düşünen birlikte şef bulunduğunu tamlayan Destici, 'Bizler şahidiz ki o birlikte şehittir. Bizler şahidiz ki o arı sili birlikte Müslümandır. Bizler şahidiz ki o kusursuz inan etmiş birlikte mümindi. Tevekkül ederdi, o hayrın da, şerrin de Allah'tan geldiğine inan fail birlikte Müslümandı.' diyerek konuştu.

'İnandığı değerler düşüncesince siyasa yaptı'

Destici, Yazıcıoğlu'nun evren menfaati, koltuklar, zat ve ailesinin istikbali düşüncesince siyasa yapmadığını, inanılmış olduğu değerler, davası, ülkesi ve milleti düşüncesince siyasa yaptığını söyledi.

Destici, Yazıcıoğlu'nu ve yanında hayatını yitirenleri rahmet, gönül borcu ve şükranla andıklarını laflarına ekledi.

Anma programında Destici, Kuran-ı Kerim okudu, Yazıcıoğlu'nun kabrine kırmızı, parafin karanfiller bıraktı.

Törende, koyu asayiş önlemleri alındığı görüldü.

Kaynak: AA