Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor Gıdada tağşiş sağlığı tehdit ediyor

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından geleneksel hale 

getirilerek bu yıl 18’incisini düzenlenen Anadolu Odaları Eğitim Semineri 14-17 Ekim 2018 tarihlerinde Calista Resort Hotel Belek/Antalya’da gerçekleşti.
Düzenlenen SEMİNERDE Konuşan: TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan; "Üzülerek de olsa bilgilendirmek zorundayım;"
"Üyelerimizin her yıl bağlı oldukları SMMM Odalarına ödemek zorunda oldukları %1 lik Nispi Aidat bundan böyle ödenmeyecek. Çünkü.;  Yargı Nispi aidatı  Kaldırdığını  belirtti."
Arıkan;  Üzülerek de olsa sizlere bilgilendirmek zorundayım. Nispi Aidatı Yargı Kaldırdı. Bundan Böyle odalarımız Üyelerinden %1 lik Nispi aidatları alamayacak (almayacak) üyeler ödeme yapmayacak dedi."
3568 sayılı yasanın 16. Maddesinin b /bendi ile düzenlenen “Yıllık üye aidatları” gereği alınan nispi aidatın Danıştay’ca kanunsuz diyerek kaldırılmasının ardından yapılmak istenen yasal düzenleme çalışmaları meclis tarafından kabul görmemişti.
Danıştay 28.01.2016 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ardından da yürütmenin durdurulmasının reddine 29.09.2016 karar vererek olayı son aşamaya taşımıştır. Nihayet 14.06.017 tarihinde nispi aidatın yasal dayanağının olmadığına karar vererek bu aidatın tahsilini durdurmuştu. 
Bundan böyle büyük bir gelirden mahrum kalacak olan Yeminli Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları bunu yasal düzenleme ile getirmek istemişler ve TBMM nezdinde çalışma başlatmışlardı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dört siyasi  partinin uzlaşması sonucu Katma Değer Vergisi kanun değişikliği yasa tasarısına 26. Madde olarak giren düzenleme mecliste yapılan görüşmelerde verilen geri çekme önergesinin kabul edilmesiyle yasalaşamadı.
Danıştay kararına itiraz eden TÜRMOB ve Maliye Bakanlığı davayı temyize götürdü fakat sonuç HÜSRAN oldu. Nispi Aidat Bundan Böyle Tarihe Karışıyor  (iktisadidayanisma.com)