Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde CHP teşkilatı tarafından zeytin mitingi düzenlendi. Mitinge katılan CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi.

Zeytin Mitingi’ne CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Ahmet Haluk Gümüş ve Namık Havutça, Burhaniye Belediye Başkanı CHP’li Fikret Akova, CHP’li çevre ilçe belediye başkanları, Ziraat Odaları başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kütüphane önünde toplanan kalabalık, davul zurna eşliğinde Hürriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Daha sonra kürsüye gelen Muharrem İnce, hükümetin tarım politikalarını eleştirdi. AKP’nin her sıkıştığında bir yerlerden yardım geldiğini savunan İnce, “Biz 5 yıldızlı otellerin lobi salonlarında kurulmadık. Biz savaş meydanlarında kurulmuş bir partiyiz. Biz, Kuvayı Milliye’nin temsilcisiyiz. Erzurum ve Sivas kongresinden gücümüzü alıyoruz. Zeytinin yaprağı yeşil. AKP’den sana yar olmaz aklını başına devşir. İşçi geçinemiyor. Çiftçi geçinemiyor. Emekli geçinemiyor. Hans’a George’a 1,43 liraya benzin satılıyor. Sana da 5 liraya. Zeytinyağı desteklemesi dünyada 1 euro. Biz de ise 50 kuruş. Bununla nasıl geçineceksin? Kızını oğlunu nasıl evlendireceksin? Çocuğunu nasıl okutacaksın? Bu topraklarda ter dökmek yetmez. Akıl da dökmek lazım. Zeytin dalı berekettir” dedi.

Miting konuşmaların ardından olaysız sona erdi.