MUĞLA - Osman Akça/Durmuş Genç

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) davetiyle gelen Hindistan'ın önde gelen düğün ve film organizasyon firması temsilcileri ve acente başkanları, Ortaca, Marmaris ve Fethiye ilçelerindeki güzellikleri yerinde gördü.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan ziyareti sırasında "düğün turizmine" ilişkin yaptığı açıklamaların sektörü mutlu ettiğini, Muğla'nın da Hindistan pazarından pay alması için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Bunun için Bakanlık, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından da çalışma yürütüldüğüne işaret eden Çiçek, "Muğla'yı Hindistan pazarına açtığımız takdirde turizmde üçüncü sırada olan ilimizi birinci sıraya kadar yükseltebiliriz. Hedefimiz 2023'te 10 milyon turisti ilimizde ağırlamak. Hindistan'dan gelecek turistin bir kısmını Muğla'ya çekmek ve Hint düğün organizasyonlarını Muğla'ya taşımak istiyoruz." dedi.

"Bollywood ciddi katkı sağlar"

Hindistan Tur Operatörleri Birliği (OTOAI) Başkanı Guldeep Singh Sahni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan'a yaptığı ziyarette vurguladığı en önemli noktanın, Türkiye'nin güvenli, huzurlu ve barış dolu bir yer olduğu olduğunu söylemesi olduğunu anlattı.

Türkiye'de gerçekten barışçıl, huzur dolu bir ortamla karşılaştıklarını kaydeden Sahni, şöyle konuştu:

"Bölgenin doğal güzellikleri inanılmaz. Kaplıcaları ve organik gıda ürünleriyle en üst kalitede hizmet aldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretinde aynı zamanda Turizm ve Ekonomi Bakanlarıyla görüşme fırsatı bulduk. Fikir alışverişi yaptık. Kendileri Hindistanlı turistlerin Türkiye'ye gelmesine ciddi bir ilgi gösterdiler. Hint düğünleri oldukça kalabalık, 350-400 kişiden başlayıp 3 bin-5 bin kişiye kadar katılımların olduğu Hint kültüründe çok önemli yer taşıyan bir nokta. Bu bölge hem Bollywood film çekimleri için hem de Hint düğünlerinin gerçekleştirilmesi için gereken tüm altyapı ve güzelliğe sahip. Hem bireysel turizm hem de gelecekte olabilecek Bollywood film çekimi veya Hint düğünü bölge turizmine çok büyük katkıda bulunur. Özellikle bir Bollywood filmi burada olursa çok ciddi bir katkı sağlar. Uçak sayısında ciddi artış olur ve gökyüzü Hindistan'dan gelecek uçaklarla dolar."

"Hint düğünleri için inanılmaz bir potansiyele sahip"

Hindistan'ın önde gelen düğün ve film organizasyonu firması Island Group Başkanı Aman Bhatia da bir ay önceki Türkiye ziyaretinde, Bollywood film yapımı ve aynı zamanda Hint düğünlerinin bölgede yapılmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Ziyaretleri sırasında devlet yetkilileri, film yapımcıları ve sanatçı Yılmaz Erdoğan ile tanışma fırsatı bulduklarını ifade eden Bhatia, "Bize göre bu bölge özellikle Hint düğünleri için inanılmaz bir potansiyele sahip. Biz bu bölgede mutlaka Hint düğünlerinin olacağını düşünüyoruz. Artık Bollywood filmi ve onun ötesinde Türk-Hint ortak yapımı diziler üzerine bir çalışma yaptık. Çok yakın gelecekte böyle bir projenin hayata geçirilebileceğini düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA