Doruk ÇAKAR / ANKARA

Polis anketinden ilginç sonuçlar... Polishaklari.com adlı internet sitesi yurt genelinde bin 500'ün üzerinde polis memuru üzerinde anket yaptı.
TBMM'DE KOMİSYON KURULSUN
Ankete katılan polislerin yüzde 84'ünün Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ı tanımadığı ortaya çıktı. Memurlar Kılıçlar'ın ismini "ilk kez duyduğunu" ifade etti.
Ankete katılan polis memurlarına, meslektaşlarının intiharlarıyla ilgili de soru yöneltildi. Polislerin yüzde 93'ü intihar eden meslektaşlarının psikolojik sorunları olmadığına inandığını belirtti. Yetkililerin, intihar edenlere ilişkin "psikolojik sorunları vardı" açıklamalarını inandırıcı bulmadıklarını ifade eden polisler, intiharların yöneticilerin uyguladıkları mobbingden kaynaklandığını belirterek, TBMM'de konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulması gerektiğini kaydetti.
Polislerin yüzde 87'sinin "mesleğinden ve çalıştıkları birimden memnun olmadıklarını" dile getirdiği ankette, atama ve görev yeri değişikliklerinin de somut gerekçelere dayandırılmadığı ifade edildi.
PERSONEL AKTİF KULLANILMIYOR
Anketin bir diğer sonucuna göre polisler, personelin aktif olarak kullanılmamasından kaynaklı olduğunu ve buna bağlı olarak mesai saatlerinin uzadığını belirtti.

aksam