Astsubay Yusuf Doğdu 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kaynayan cadı kazanında yananlardan bir isim. Gülen çetesinin Mor Beyin kumpası yüzünden ByLock suçlamasına maruz kalıp tam 1 yıl hapis yattıktan sonra 'pardon' denilip serbest bırakılma şansına erişebilmiş

Ne var ki, mağduriyeti burada bitmemiş. Yetkililerce kardeşlerinin FETÖ ile irtibatlı olmasından ötürü işine iade edilmesinin zor olduğu kendisine söylenmiş! İhraç edilen Astsubay Yusuf Doğan sosyal medya adresinden maruz kaldığı mağduriyeti ve talebini ifade şöyle ifade etti:

"...17 yıl şerefimle devletime Astsubay olarak hizmet ettim. Mesai dahil her ortamda bu ülkeye faydalı işler yaptığına inandığım Sayın Cumhurbaşkanı'mızı ve hükümetimizi desteklediğimi çekinmeden belirttim. Hatta adım 'Tayyipçi'ye çıktı.

15 Temmuz gecesi şehit olma arzusuyla üçüz çocuklarımızı evde bırakarak eşimle Külliye'nin önünde hainlere direndik.

Vatanımız için canımızı bile ortaya koymuşken 22.11.2016 tarihli 677 KHK ile ihraç edildim.

0543... numaralı kullandığım hattıma ByLock kurduğum iddia edildi. 1 yıl suçsuz yere hapis yattım. Eşim, üçüz çocuklarımız ve ben tarifi imkansız sıkıntılar yaşadık. İlahi adalet tecelli etti ve Mor Beyin listelerinde numaram olduğu için tahliye oldum. Başka hiçbir suçlamam yok ama son KHK ile herkes iade edilirken ben mesleğime iade edilmedim. Nedenini öğrenmek için HvKK Karargahı'na gittim. İhraç olan 2 kardeşimden dolayı beni almak istemediklerini belirttiler. 'Zaten yıllardır o iki kardeşimle görüşmüyorum. Zihniyetimiz çok farklı. Hapisteyken hiç ziyaretime bile gelmemişlerken şimdi onların yüzünden iade edilmememi kabul edemiyorum.' dedim. Bu arada dalga geçer gibi de 4 kardeşi ihraç olan kişiyi ihraç etmediklerini söylüyorlar.

Eşimin başını ne zaman örttüğü soruldu. (Biz eşimle 15 Temmuz gecesi şehit olmak arzusuyla Külliye'nin önünde hainlere direnmişken hala başörtüsünün sorulması bizi çok derinden üzdü.)

Bana, ahize (ankesörlü telefon) soruşturmasında da ismin çıkmazsa seni alırız, dediler. Ahize soruşturmasında da ismimin çıkmamasına rağmen yine KHK için Hava Kuvvetleri'nden MSB'ye gönderilen iade listesinde ismim yok. Muhafazakar olduğum için beni TSK'ya almak istemediklerini düşünüyorum.

1 yıl suçsuz yere tutuklu kalmama, 6 yaşındaki üçüz çocuklarımla maddi/manevi mağdur olmama rağmen devletime asla bir kırgınlığım yok. Sadece bir an evvel çok sevdiğim üniformamı giyerek şerefimle devletime hizmet etmek istiyorum."

Memurlar.Net