Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık, geçen hafta yandaş basında çıkan, “40 paralel paşa” haberini resmi açıklamalarla yalanladı ancak, asker içindeki F tipi örgütlenmeye ilişkin sıkıntının ciddi boyutta olduğu ortaya çıktı. MİT F tipi örgütlenme ile ilişkisi olduğu saptanan ve ağırlığını astsubayların oluşturduğu yaklaşık 2 bin ismi Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi.

Aydınlık, Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakanlık arasında, asker içindeki F tipi örgütlenmeye yönelik yürütülen temasların ayrıntılarına ulaştı. Kulislere yansıyan bilgilerin ayrıntıları, Gülen cemaatinin, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde çok ciddi bir tehdit durumuna geldiğini gösterdi. AKP ile Cemaat’in arasının bozulmasından sonra hükümetin, bürokrasi içindeki F tipi örgütlenmeye yönelik başlattığı operasyona ilişkin çalışmalar sürerken, Harp Okulu, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama okullarına alınan 300’e yakın öğretmen, öğretim elemanı ve yardımcı personelin Gülen Cemaat ile ilişkili olduğu anlaşıldı.

Hatta kulislerde; 2012, 2013’te yapılan ve askerin komuta kademesinin belirlendiği, asker içindeki kritik atamaların yapıldığı yüksek askeri şura toplantılarında F tipi örgütün etkili olduğu konuşuluyor. 2013 şurasında ataması yapılan 14 general ve amiralin de Gülen cemaati ile yakın ilişkide olduğu en önemli iddialar arasında bulunuyor.

F tipi örgütlenmenin sınırları sadece general ve amiral atamaları ile sınırlı değil. F tipi örgütün Genelkurmay Başkanlığı’nın ve kuvvet komutanlıklarının özellikle istihbarat ve personel daireleri ile okullarda etkili olduğu ifade ediliyor.

Geçen hafta yandaş basında çıkan, “40 paralel paşa” haberini Türkiye gündeminde ciddi yankı buldu. Ancak bu haber Genelkurmay Başbakanlığı ve Başbakanlık tarafından resmi açıklamalarla yalanladı. Bu yalanlamalara karşın, asker içindeki F tipi örgütlenmeye ilişkin sıkıntının ciddi boyutta olduğu anlaşıldı. Aydınlık’a ulaşan bilgilere göre MİT, F tipi örgütlenme ile ilişkisi olduğunu saptadığı ve ağırlığını astsubayların oluşturduğu yaklaşık 2 bin ismi Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdi. 2 bin ismin içinde astsubayların yanı sıra subay ve general/amiral rütbesinde komutanlar da bulunuyor.

Bu yılın Ağustos şurasında, TSK’dan F tipi örgütlenme konusunda ciddi bir ayıklamanın yapılması bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre halen faaliyet gösteren astsubay okullarının önemli bir bölümü cemaatin kontrolünde bulunuyor.

BALYOZ BOŞALTTI F TİPİ DOLDURDU

Öte yandan, Balyoz kumpası ile cezaevine atılan subayların yerine atama yapan iki şube başkanı albayın da F tipi örgütlenme ile yakın ilişkide olduğu ortaya çıktı. Böylece, F tipi ulusalcı, yurtsever subayları sahte delillerle cezaevine atarken, cemaatin asker içindeki etkili elemanları eliyle boşalan kadrolar kendilerine yakın askerlerle doldurulduğu öğrenildi.