Mısır'da Anayasa Mahkemesi üyeleri, mahkemenin etrafını saran Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşlarını gerekçe göstererek tüm çalışmalarını süresiz olarak durdurduklarını ilan ettiler.

Mahkeme üyeleri, ülkede büyük bir tartışma konusu olan yeni anayasa taslağını kabul eden meclisin meşru olup olmadığını karar vereceklerdi. Mahkemenin, meclisin meşru olmadığı ve dağıtılması yönünde karar vermesi bekleniyordu.

Yapılan açıklamada, mahkemenin imajının lekelendiği ve gerçeklerin çarpıtıldığı belirtilirken, üzerlerindeki psikolojik ve maddi baskı sona erene kadar oturumlara ara verildiği açıklandı.

Mursi yandaşları tarafından yapılan gösterilerde "Halk Başkan'ın kararını dstekliyor", "İstikrara evet", "İslami yasaya evet" sloganları atılırken, Mısır İnsan Hakları Örgütü mahkemenin etrafını saran göstericilerin dağıtılması için Mursi'ye çağrı yaptı.

Muhalefet Başkanlık Sarayı'na yürüyecek
Kahire'de bunlar olurken, Mursi'nin "diktatörlük" yasasına karşı çıkan muhalefet, Salı günü Mısır saatine göre akşam saat 5'te Başkanlık Sarayı'na barışçıl bir yürüyüş gerçekleştireceğini duyurdu.

Mursi'nin referanduma gidecek anayasa taslağının Mısırlıların özgürlüklerini kısıtladığını söyleyen muhalefet, Mursi'ye, kendi partisinin ve grubunun çıkarları doğrultusunda davranması nedeniyle son uyarı olduğunu belirtti.

(soL - Dış Haberler)