İBDA-C/ İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi lideri olduğu iddiasıyla 1998’de tutuklanan Salih Mirzabeyoğlu için yeniden yargılama süreci gelecek hafta İstanbul ’da başlayacak.
Mirzabeyoğlu için avukatları İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi ’ne başvurmaya hazırlanıyor. Mirzabeyoğlu ile halen cezasını çektiği Bolu F Tipi Cezaevi’nde dün görüşerek sürece ilişkin son değerlendirmeleri yapacak olan avukatı Hasan Ölçer, “Özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra, o mahkemelerin baktığı davalara ait dosyaların hangi mahkemelere aktarılacağı yeni belli oldu. Bizim dava dosyamız İstanbul 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi. Biz de yapacağımız son değerlendirmenin ardından mahkemeye ‘Yeniden Yargılama’ başvurusu yapacağız” dedi.
Avukat Ölçer, “Mahkeme, başvurumuzu kabul etmesi halinde önce dosyamızı ve yeniden yargılama talebimizi içeren dosyamızı inceleyecek. İnceleme sonunda ‘Evet ben yeniden yargılamaya başlıyorum’ da diyebilir, kabul etmeye de bilir. Haliyle yeniden yargılama kararı alması halinde infazın durdurulması kararı vermezi sürpriz olmaz. Bu kararı alması halinde de Mirzabeyoğlu tahliye olur” bilgisini paylaştı.

Radikal