Antalya Büyükşehir Belediyesi, imal kıymeti kestirmece 3 bilyon doları bulan Boğaçayı Marina, Kruvaziyer Liman, Tünektepe ve Konyaaltı Sahil ile kentsel tahavvül projelerini, Fransa'da arsıulusal yatırımcılara sunacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fransa'nın Cannes kentinde değme sene 90'a benzeyen ülkeden 20 binin üstünde üstencilik ve yurt profesyonelini ortak araya getiren ve dünyanın en iri yurt fuarı adına yayınlanan MIPIM'e bu sene ortak tane başına iri ortak stantla katılmaya hazırlanıyor.

Sadece planların değil kentlerin de birbiriyle yarıştığı MIPIM'de Antalya Büyükşehir Belediyesi, iri ortak sergilik açacak. Belediye standında Boğaçağı Marina, Kruvaziyer Liman, Tünektepe, Konyaaltı Sahil projeleri ile kentsel tahavvül anlatılacak.

Antalya'nın 'çılgın projesi': Boğaçayı Marina

Fuarda Antalya Büyükşehir Belediyesinin tanıtacağı planlar şöyle;

Taşkın önleme projesi bulunan Boğaçayı Marina Projesi ile Antalya'ya karaya akilane 40 kilometrelik toy ortak yaka kazandırılması planlanıyor. 925 kilometrelik havzayı havi plan feyezan önlemeye müteveccih altyapıların yanında nehrin içerisine dü yat limanı, çecik açıkça dirim merkezleri, rekreasyon alanları, oteller, rezidanslar, binalar, restoranlar, coşku yapıları kabil yatırımları da kapsıyor.

Yaklaşık 5 yılda tamamlanması öngörülen projenin değerinin de 1 bilyon dolar olabileceği kestirim ediliyor.

Kruvaziyer İskelesi Projesi

Lara dalında yapılması planlanan projenin averaj değerinin 500 milyon dolar bulunduğu kestirim ediliyor.

Kruvaziyer limanın kükremek turizminden baş döndürücü az hisse düzlük Antalya turizmi düşüncesince ehemmiyetli bulunduğu belirtiliyor.

Konyaaltı Sahil Projesi

Antalya'nın dünyaca adlı sanlı Konyaaltı Sahilinin düzenlenmesine bağlı plan de 7 kilometrelik ortak sahili kapsıyor.

Projesi ortak mimarlık yarış ile belirlenen, sahilde yeşil alan, içtimai düzlük ve spor alanlarını havi projenin yap-işlet-devret biçiminde yatırımcılara verilmesi planlanıyor.

Tünektepe Projesi ile Tünektepe'ye teleferik, içtimai teçhizat ve ortak remiz yapıyı içeriyor. Yatırımcılara ifade edilecek kentsel dönüşümün ise 1 bilyon dolarlık yatırımı ihtiva ettiği belirtiliyor.

Cannes'da 4 devir süresince sürecek fuarda planların sunumunun yanında Antalya da standın yanına kurulacak dev ekranla tanıtılacak.

Kaynak: AA