Milliyet Gazetesi’ndeki kriz yazar depremiyle sürüyor.

Derya Sazak’ın bugün gazete patronajıyla yaptığı toplantıda Hasan Cemal ve Can Dündar’ın yazılarına ara verme kararı alındığı bildirildi.

Derya Sazak gazete patronajının müdahalesi sonrası bugün saat 13.00 sularında gazetenin Ankara temsilcisi Fikret Bila ve patron Erdoğan Demirören’le toplantıya girdi. Toplantı saat 14.00′te sonlandı.

Toplantıda patron Demirören’in Derya Sazak’tan Hasan Cemal ve Can Dündar’ı bir süre dinlendirmesini istediği öğrenildi.

Gerçek Gündem’in edindiği bilgilere göre Derya Sazak bu teklife sıcak bakmadı ve iki yazarla yoluna devam etmek istediğini kaydetti. Ancak Sazak ve Demirören ara çözüm olarak iki yazarı dinlendirmek noktasında anlaştı.

Derya Sazak toplantı sonrasında çalışma arkadaşlarına “Şimdilik uzlaştık” dedi.

Ancak toplantıda konuşulanların Hasan Cemal’in kulağına gitmesi sonucu Cemal yakın çevresine tartışmalardan sıkıldığını ve gazeteye dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

Can Dündar’ın da gazetede yazı yazmaya devam etmeye sıcak bakmadığı gelen bilgiler arasında.

Öte yandan Milliyet’teki sansür depreminden etkilenen sadece bu iki isim değil.

Gerçek Gündem’e ulaşan bilgilere göre Hasan Pulur’un yazısı da geçtiğimiz günlerde sansürlendi. Pulur sansürden rahatsızlığını yakın çevresine ifade etti.

MUSTAFA SÖNMEZ’İN İŞİNE SON VERİLDİ
Sert eleştirileri nedeniyle yazılarına son verilen bir isim de Cumhuriyet Gazetesi ekonomi yazarı Mustafa Sönmez oldu. Kendi gazetesi Cumhuriyet’i eleştirmesi üzerine Sönmez’e ‘Bundan böyle yazılarının gazetede yayınlanamayacağını’ söylendi. Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, Sönmez’e bu haberi mektup göndererek verdi.

Cumhuriyet gazetesine yönelttiği sert eleştirilerle dikkat çeken Sönmez, Twitter’daki mesajlarında kovulma haberini doğruladı, gazetenin geleceği için eleştirilerini paylaştığını söyledi. Bir çok gazete ve TV kanalından teklif aldığını açıklayan Sönmez “Cumhuriyet’in ilkeleri ve kimyası korunarak 2014 yılında 100 bin satışı olan daha demokrat ve etkili bir gazete mümkün.Bu seçenek önümüzde.” dedi.