Milliyet gazetesi yazarı ve akademisyen Nuray Mert'in, gazete yönetimi tarafından "süresiz izin"e çıkartıldığı iddia ediliyor.

Nuray Mert, 12 Şubat tarihinde yazdığı "MİT olayı" başlıklı son yazısının bitimine bir not düşerek, "yıllık iznini kullandığını" söylemişti. Ancak gercekgundem.com'un haberine göre, Milliyet gazetesi yönetimi Nuray Mert'i "süresiz izne çıkartma" kararı aldı.

Nuray Mert, bir süredir AKP'ye karşıtı yaptığı keskin muhalefet nedeniyle yandaş medyanın ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefi haline gelmişti. Büşra Ersanlı'nın tutuklandığı KCK operasyonundan sonra, dinci yayınlarda Mert ile Ersanlı'nın telefon görüşmeleri servis edilmiş ve Mert'in de KCK ile ilişkili olduğuna dair imalar yapılarak açıktan tutuklama ile tehdit edilmişti.

Başbakan Erdoğan ise, seçimlerden önce gerçekleşen partisinin Konya mitinginde, açıkça Nuray Mert'i kastederek Mert'in "PKK ile muhabbet içinde" olduğunu iddia etmiş ve kendisine "namert" diye hakaret etmişti. Daha sonra, içinde Nuray Mert'in de yer aldığı NTV'de yayınlanan Basın Odası isimli program da, sessiz sedasız yayından kaldırılmıştı.

(soL - Haber Merkezi)