MUĞLA

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında, TBMM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözleri dolayısıyla 10 bin lira manevi tazminat davası açtı.

Gökcan, avukatı Gültekin Akça ile Muğla Adliyesine geldi.

Tazminat davası açan Gökcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nazır Cihangir İslam'ın, 15 Temmuz darbe girişimini canıyla, kanıyla engelleyen şehit ve gazilere "hakaret içeren, son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma" yaptığını söyledi.

15 Temmuz'da meydanlara koşup canlarını ve kanlarını alçak saldırıya siper edenlerin Cihangir İslam'ın dediği çıkar savaşı için değil, bu vatanın ve milletin bekası için ölümlerin üzerine koştuklarını aktaran Gökcan, şöyle konuştu:

Muğla'da Büyükşehir ekipleri vatandaşları sandığa götürecek Muğla'da Büyükşehir ekipleri vatandaşları sandığa götürecek

"Milletvekili İslam, TBMM'de söz alarak AK Parti milletvekillerine, partimize ve sayın Cumhurbaşkanımıza ciddi ithamlarda bulunmuş, hakaretler etmiş, haddini aşmıştır. Bizler de tüm Türkiye'de 10 bin liralık tazminat davası açıyoruz. İslam, konuşmasında haddini aşarak '15 Temmuz menfaat çatışmasıdır' demiştir. Bunu söyleyerek kimlerin adamı olduğu, kimlerin ağzıyla konuştuğunu, bütün Türkiye görmüştür. Bu davanın takipçisi olacağız, bundan sonraki süreçte Cihangir İslam'ı takip edeceğiz."

Avukat Gültekin Akça ise Cihangır İslam'ın TBMM'de yaptığı konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü temelinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığını, açıklamanın çirkin ve hakaret içerdiğini ifade etti.

Akça, hukuka aykırı ve müvekkilinin kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu için Muğla Asliye Hukuk Mahkemesinde manevi tazminat davası açtıklarını kaydetti.

Muhabir: Durmuş Genç

Kaynak: AA