ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, milletin, Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve özgürlük uğruna ödediği bedeli asla unutmadığını, 15 Temmuz gecesi yüzlerce şehit vermek pahasına iradesine sahip çıktığını belirterek, "Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam edenler, tıpkı 15 Temmuz'da ülkemize saldıran hainler gibi milletin vicdanında ebediyen mahkum olmuşlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, merhum Adnan Menderes'in, vatanı ve milleti uğruna hiçbir baskıya boyun eğmediğini, ömrünü davasına, bu ülkeye adadığını ifade etti.

"Milletine sahip çıkmasının bedelini canıyla ödedi"

Menderes'in yaşadığı dönemin baskıcı şartlarına karşı durmasının, milletine ve onun iradesine sahip çıkmasının bedelini canıyla ödediğini kaydeden Kaya, şunları bildirdi:

"Milletimiz, Adnan Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve özgürlük uğruna ödediği bedeli asla unutmamış, 15 Temmuz gecesi yüzlerce şehit vermek pahasına iradesine sahip çıkmıştır. Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam edenler, tıpkı 15 Temmuz'da ülkemize saldıran hainler gibi milletin vicdanında ebediyen mahkum olmuşlardır."

Bakan Kaya, Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmet ve şükranla andı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Kaynak: AA