İSTANBUL - LALE BİLDİRİCİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında açılan ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan 23 yaşındaki Tayyip Ayvalıoğlu, darbe girişimi gecesinde ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Ayvalıoğlu, asker üniforması giyen teröristlerin Boğaziçi Köprüsü'nü kapattığını öğrendikten sonra, hiç düşünmeden arkadaşları ve yeğeniyle Kısıklı'ya gittiğini ve orada toplanan vatandaşlarla köprüye geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İşten çıkmıştım, arkadaşlarla Fenerbahçe'de oturuyorduk. Sonrasında köprünün kapatıldığını öğrendim ve hemen babamı aradım. Darbe girişimi olduğunu söyledi ve inanamadım. Hemen kalktık eve doğru yol aldık, Üsküdar'daki evime giderken yanımızdan tanklar geçiyordu. Silah sesleri geliyordu dört bir yandan. Eve girdim ve ailecek televizyona bakarken 'ben çıkıyorum' dedim. Annemden babamdan izin aldım. 'Bugün çıkmayacağız da ne zaman çıkacağız?' dediler ve babamın hazırlanmasını beklemeden koşa koşa Kısıklı'ya gittim. Kuzenim Hakan'la birlikte Kısıklıda'ydık ve 'Haydi köprüye, haydi Köprüye' diye bağırarak yürüdük. Bir anda arkamızda 150-200 kişi oluştu. Grubun en önünde ben vardım, girişteki dubaları kaldırdım ve Allah-ü Ekber nidalarıyla yürümeye devam ettik. Yürüdükçe silah sesleri artıyordu ve yaklaşmıştık. Bir hain arka tarafa pusu kurmuş, ateş etti ve beni arkadan vurdu. Kurşun kalçamdan girdi, kasığımdan çıktı, kanlar içinde yığıldım yere, ateşe devam ettiler."

Kendisine gazilik unvanı verildiğini, ardından eğitimine dört elle sarıldığını belirten Ayvalıoğlu, şu anda İngiltere'de dil okulunda eğitim gördüğünü, İngiltere'deki gurbetçi Türklerle sık sık bu konuyla ilgili sohbet ettiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz'da çok büyük bir zafer kazanmamızı gurbetteki anneler babalar ağlayarak televizyonun başından takip ettiklerini söylüyor. Londra'da şu an çok duyduğum; 'Cumhurbaşkanımız o konuşmayı yaptığı zaman zaferin bizim olacağını inandık ve zaferin bizim oldu.' Yabancı arkadaşlarım büyük saygı duyuyor ve bilgi sahibiler, tebrik ediyor. Şu an İngiltere'de İngilizce eğitimi alıyorum. Dönünce ameliyatımı olacağım sonra şekillenecek planlarım ama devletime milletime hayırlı evlat olarak hizmet etmek istiyorum. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır ve üzerinde yaşadığımız topraklar vatandır, nitekim tertemiz şehit ve gazi kanıyla yoğrulmuş, karılmış ve karışmıştır."

Kaynak: AA