Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırı kınandı.

Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne dün teröristlerce gerçekleştirilen, 2'si kadın 3 polisin şehit düştüğü, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı saldırıya vatandaşlar tepkisini dile getirdi.

Saldırıda şehit olan iki kadın polis memuru ve hayatını kaybeden üç kişi için Midyat Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK'yı ve saldırılarını kınadı.

"Polisimize, askerimize kurban oluruz"

Vatandaşlardan Burhanettin Nayır, ilçedeki terör saldırısının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Terör örgütünü kınıyoruz. Polisimize, askerimize kurban oluruz. Bayrağımızı ve Türkiye'yi çok seviyoruz. Polise askere sonuna kadar destek olacağız" diyen Nayır, tepkilerini göstermek için ilçede bir de yürüyüş gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Ayfer Günaydın, "Dünkü patlamadan bu yana çok kötüyüz. Sabaha kadar uyuyamadık. Bu ramazanda polis iki anneye kıyılır mıydı? Bunu yaparlar Müslüman olabilir mi? Mübarek aylarda savaş olmaz. Kadınlar olarak terör örgütünü kabul etmiyoruz. Gerekirse biz kadınlar silahlanacağız. Bunu herkes bilsin." dedi.

"Terör örgütlerini lanetliyoruz"

Ekrem Çiçek, dış güçlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulundu. "Ben de bu vatanın çocuğuyum ve Kürt'üm. Kurban olayım Türkiye'ye. Terör örgütlerini lanetliyoruz" ifadelerini kullanan Çiçek, "Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Midyat terör örgütüne mezar olacak." diye konuştu.

Nezahat Mete, ilçede bugüne kadar bu tür bir saldırı yaşanmadığını belirterek, ilçede çukur kazılmasına, barikat kurulmasına izin verilmediğini dile getirdi. Bu tür saldırıların amacının halkı yıldırmak olduğunu anlatan Mete, halkın asla yılmayacağını belirtti.

Adnan Akıncı, terör örgütüne artık, "yeter" dediklerini söyledi. Şehit haberlerini duydukça psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden Akıncı, "Terör örgütünün amacının ülkeyi bölmektir. Türk, Kürt, Süryani, Yezidi hepimiz buradayız. Hepimiz kardeşiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA