KASTAMONU/ OSMANİYE

Mardin'in Midyat ilçesinde, emniyet müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit düşen polis memuru Şerife Özden Kalmış'ın cenazesi doğduğu köyde toprağa verildi.

Uçakla Kastamonu Havalimanı'na getirilen şehit polis Kalmış'ın cenazesini, Kastamonu Vali Vekili Aytekin Yılmaz, diğer protokol üyeleri ve akrabaları karşıladı.

Şehit Kalmış'ın cenazesi çok sayıda araç konvoyu eşliğinde Araç ilçesine Araç İnönü Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Helallik sırasında Şehit polis Şerife Özden Kalmış'ın babası İbrahim Sütçü ve akrabalarının gözyaşlarıyla, şehidin tabutuna sarılması duygulu anlar yaşattı.

Şehit polis memuru Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış, "Saldırıdan sonra eşimi masanın altından ben çıkardım. Kucağımda ben götürdüm hastaneye. Şehit oldu, annesinin yanına gitti." dedi.

Şehit Kalmış'ın cenazesi ikindi namazına müteakip, evinin önünde bulunan Araç Stadyumu'nda kılınan cenaze namazının ardından doğduğu Sarpun Köyü Sırıcılar mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada Şehit polis memuru Kalmış'ın cenaze namazını kayınpederi Selahattin Kalmış kıldırdı.

Kalmış, gelininin oruçlu bir şekilde şehit olduğunu belirterek, "Ben gelinime kefilim. Temiz bir Müslümandı. Sizden de helallik istiyorum." dedi.

Öte yandan kayınpederi Selahattin Kalmış, ellerinde bulunan yastığı Mardin'den getirdiklerini belirterek, "Gelinim bu yastığı çok seviyordu. Bunda çok rahat uyuyordu. Kendi isteğiydi, yastığı da mezarlığa gömdük." ifadesini kullandı.

Cenaze namazına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve eski bakanlardan Murat Başeskioğlu diğer protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit polis memuru Ökkeş Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Diyarbakır Askeri Hastanesinde şehit düşen polis memuru Ökkeş Özdemir (27) memleketi Osmaniye'nin Çağşak köyünde toprağa verildi.

Adana Havaalanından alınan Özdemir'in cenazesi, Osmaniye'nin Çağşak köyündeki babaevine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Özdemiri'in tabutu meslektaşlarının omuzunda köy mezarlığına getirildi. Cenaze namazını İl Müftüsü Ramazan Çortul kıldırıldı.

Cenaze namazı sonrası tabutun başına gelen şehidin kardeşi Nurettin Özdemir, "Kardeşim peşinden ben geliyorum, sıra bende oraya gideceğim, geride bıraktığın aslan parçasını da yetiştireceğim" diye göz yaşı döktü.

Şehid polis Özdemir'in cenazesi duarla toprağa verildi.

Cenaze törenine şehit polis Özdemir'in yakınları, Osmaniye Valisi Kerem Al, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Ömer Erim Baştımar,Semih Yüksel,Ahmet Erkan Yiğitsözlü

Kaynak: AA