ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Kızılcahamam kampının sonuç çağ oturumu sonrası düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, görüşmelerde fikri, siyasetçi ve gündeme bağlı değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Bahçeli, anayasa tartışmalarına ilişkin, 'Anayasa sosyal ve siyasetçi birlikte mutabakatın vakitler üstü belgesidir. Bu doküman insana hususi hazırlanamaz. Bu doküman sadece birlikte siyaseti gözeterek yazılamaz' dedi.

'Dava dostum akıntıya kapılmayacak'

MHP'nin karıştırılmaya çalışıldığına ayraç fail Bahçeli, 'MHP'nin karıştırılması, oyalanması ayrıca susturulup içerisine kıvrılması düşüncesince haricimizde etkin ve kurnaz birlikte emek vermek vardır. Tertemiz vicdanına, katı iradesine, mutabık sonucuna güvendiğim tek sorun dostum bu akıntıya kapılmayacak, nedeni ne olursa olsun punt vermeyecektir' diyerek konuştu.

'Önce şu imzaları birlikte görelim'

Bahçeli, gelecek hafta muhaliflerin toplamış olduğu imzaların umumi merkeze iletileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

'Önümüzdeki günlerde bu uygulanır ise o devir MHP, Siyasi Partiler Yasası, Tüzük ve siyasetçi anlayışı içinde gereğini yapacaktır. Bu illa de 'imzalar muteber benimseme edilip dehşet kongre yapacağız' manası taşımaz. Başkalarının imza derç hakkı derece fırka yönetimi de partiyi koruma, güçlendirme, geliştirme, kargaşaya, çatışmaya, birlikte ekip kırgınlıklara sebebiyet vermeyecek birlikte önsezi içinde akıntı ika rolü de vardır. Onun için, geçmiş şu imzaları birlikte görelim bunlar neyin nesidir.'

'Kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır'

Alparslan Türkeş'in ölümünün peşi sıra kanuni zorun nedeniyle olağanüstü kongre yaptıklarını tamlayan Bahçeli, başka dört başı mamur kongrelerin onat kendisine gerçekleştiğini anımsattı.

MYK'nın, 12. Olağan Büyük Kongre'nin 18 Mart 2018 senesinde yapılmasına, bahis konusu kongrenin yapılmasına müteveccih tedbir kapsamında kaza kongrelerinin 9 Ekim 2016 tarihinden başlayarak 30 Nisan 2017 tarihinde tamamlanmasına, il kongrelerinin ise 4 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 5 Kasım 2017 tarihinde tamamlanmasına değişmeyen verdiğine dikkati çekici Bahçeli, şu halde bitmeme etti:

'MHP'nin fuzuli birlikte halde 69 günden buyana kamuoyunda sürdürülen tartışmalara sonuç vermek, kimi çevrelerin bu hakkı istimal yolundaki kullanıcılarını kımıldatma ve teşvikiyle hata yere sürüklenmelerini karşılamak açısından hakeza birlikte sonucu almıştır. Bu siyasetçi partiler yasasına ve tüzüğe makul birlikte karardır. MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. Ondan evveliyat bundan hakeza bizi ait birlikte özellik değildir. İmzayı ki ne derece toplarsa toplasın müracaatları biçiminde kabulü gibi olamaz ve kanuni hakları istimal yolu da açıkça olacaktır. Onun düşüncesince gelecek günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını haber mektubu ederiz.'

Muhabir: Cüneyt Ateş

Kaynak: AA