Meclis'te yerel seçimler nedeniyle yapılan tatil bugün sona ererken mesai parti grup toplantılarıyla başladı. MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Bu seçimlerin galibinin gerçekte MHP olduğunu savunan Bahçeli, Türk milletinin MHP'nin sesini duyduğunu, 12 Haziran seçimlerine göre oyunu arttıran tek partinin MHP olduğunu dile getirdi.
Bahçeli, "30 Mart'ın sonucunda AKP'nin 2011 seçimlerine göre oy sayısında azalma 2 milyon 100 bini bulmuştur. AKP'de istediğini bulamayan vatandaşlar MHP'ye yönelmiştir. CHP her türlü çirkeflik ve çabaya rağmen istediğini bulamamıştır.
Biz manşetleri yenerek, baskıyı aşarak 30 Mart'ta başarı elde ettik" dedi.
MHP Lideri Bahçeli, 30 Mart'ta 41 ilde görülen elektrik kesintilerine ilişkin, "Herhalde kedilere dava açılması gündemdedir ve trafolar Başbakan'ın adamları tarafından kuşatılmış olsa gerektir. Allah'tan doğadaki vahşi hayvanlar baraj sularını içip bitirmemiş, enerji nakil hatlarını kuşlar kemirmemiş, termik santrallerine meteor taşı düşmemiş, sadece paralel kediler suçlanarak vaziyet kurtarılmıştır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olamayacağına vurgu yaparken, "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da Cumhurbaşkanı olmaz. Siyasi görüşü, fikri aidiyeti mezhebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP'li, ister MHP'li, ister CHP'li olsun, her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir, ne var ki Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sikleti çekmez." (ANKA/DEVAM)
(HM/ÖZK)